Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νίκος Καραγιαννακίδης: Ποιοι θέλουν το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια;

Σχολιάζοντας τον κύκλο επεισοδίων που έχει ανοίξει μετά την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΑΠΘ, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθώς η κατάσταση με τα εκτεταμένα επεισόδια στο κορυφαίο Ακαδημαϊκό ίδρυμα της πόλης τις προηγούμενες ημέρες έχει ξεφύγει και η πολιτική σπέκουλα από την πλευρά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει τα όρια της πολιτικής αναισχυντίας, είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Να στηρίξουμε δημόσια τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, για τον οποίο κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε το γεγονός πως έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του, μόνο και μόνο επειδή δεν κρύφτηκε, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, τιμά το Ίδρυμα που υπηρετεί, επιμένει να εφαρμόζει το Νόμο.

Ντροπή και κρίμα δεν είναι η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΑΠΘ, δεν είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει -επιτέλους- τέλος σε λογικές και νοοτροπίες εγκλωβισμένες στις ιδεολογικές εμμονές κάποιων που φαντασιώνονται Χούντες εν έτει 2022 για να αλιεύσουν ψήφους.

Ντροπή και κρίμα ήταν και είναι το άσυλο της ανομίας, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, το αίσθημα του φόβου, σε φοιτητές, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό όταν κινούνται εντός του ΑΠΘ, ντροπή και κρίμα είναι το εμπόριο ναρκωτικών, οι πυροβολισμοί, οι εκφοβισμοί, οι συστηματικές καταστροφές της περιουσίας του Πανεπιστημίου, το «χτίσιμο» των γραφείων καθηγητών. Αυτό το μπάχαλο που προσβάλει και διασύρει παγκοσμίως την εικόνα του ΑΠΘ και όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. Αυτή η Κυβέρνηση τόλμησε εκεί που άλλοι έκαναν πίσω, άκουσε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που απαιτεί την απελευθέρωση των Πανεπιστημίων από τη δικτατορία της κουκούλας και του τραμπουκισμού.

Advertisement

Και αυτή η πλειοψηφία έχει καταλάβει πολύ καλά ποιοι θέλουν, ποιοι τρέφονται πολιτικά από το μπάχαλο».

Δείτε επίσης: Ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια για τον Οκτώβριο – Στις 09:30 οι ανακοινώσεις επιδότησης από τον Σκρέκα







Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy