Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ντέρμπι και βραβεύσεις από τα Μετέωρα

Μεγάλη μέρα  για τον ΑΣ Μετέωρα η αυριανή με το πρώτο ματς των μπαράζ που θα γίνει στο στάδιο Καλαμπάκας όπου η ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Σταυρού από τη Φθιώτιδα.

Η Διοίκηση του Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ ανακοινώνει ότι 20 λεπτά πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας, θα έχουμε τη χαρά να βραβεύσουμε δύο ξεχωριστούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ιστορικού σωματείου μας, τον Χρήστο Κούγκουλο και τον Νίκο Τσιομπίκα. Οι παλαιότεροι δεν ξεχνούν τα κατορθώματά τους στα γήπεδα τη δεκαετία κυρίως του ’70, αλλά και του ‘80. Άλλωστε υπήρξαν δύο από τους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ.

Βέβαια, επειδή η ιστορία της ομάδας μας είναι μακρά και έχει γράψει πολλές χρυσές σελίδες στο τοπικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, δεν ξεχνούμε εκείνη τη γενιά, τους παίκτες που πλαισίωσαν τον Χρήστο και το Νίκο, όπως Σελεμέκος, Τούλας, Βλιώρας, Αφοι Τζουφέτα, Αφοι Φορτούνη, Χασιώτης, Αφοι Βαβίτσα, Κεραμάς, Σιούτας, Ευθυμίου, Ντρούγιας, Μπαρμπαρούσης, Αφοι Γιαννακόπουλοι, Αντωνίου, Ταμπούκας, Κουβελάς, Παπανικολάου, Παπανδρέου, Μόκας, Δήμτσας, Καραθανάσης, Γκίνιας, Ευαγγέλου, Κοντογιάννης, Τόσκας, Παταβάλης, Γκοτζιαμάνης, και άλλους αξιόλογους παίκτες που άδολα ξεχνούμε να αναφέρουμε.

Εκ της Διοικήσεως

Advertisement

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ

Ο Χρηστός Κούγκουλος αγωνίστηκε στα Μετέωρα στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές της δεκαετίας του 80′ τότε που επί μια πενταετία αποτελούσαν μία από τις καλύτερες ομάδες της Εθνικής Ερασιτεχνικής, μια ομάδα την οποία έρχονταν για να την παρακολουθήσουν και φίλαθλοι άλλων νομών.

Ο Χρήστος Κούγκουλος ήταν ένα από τα βασικά γρανάζια εκείνης της ομάδας, αγωνίζονταν ως αμυντικό χαφ με το “10” στην πλάτη και κυριολεκτικά όργωνε κάθε σημείο του γηπέδου με το συνεχόμενο τρέξιμό του. Πολλοί έλεγαν ότι είχε δυνάμεις για να βγάζει τρία ημίχρονα κι όχι δύο όπως είναι ένας κανονικός αγώνας. Ήταν το αμυντικό χαφ που θα ήθελε να έχει ο κάθε επιτελικός μέσος ώστε να τον καλύπτει στις επιθέσεις της ομάδας του.

Πέρα από τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά ήταν κι ένας πολύ καλός χαρακτήρας ως άνθρωπος και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα έχει πολλούς φίλους από εκείνη την εποχή, 40 και πλέον χρόνια πριν.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΜΠΙΚΑΣ

Advertisement

Ο Νίκος Τσιομπίκας ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει αναδείξει το Καλαμπακιώτικο ποδόσφαιρο. Ήταν ένας επιθετικός αρκετά μπροστά από την εποχή του καθώς δεν ήταν απλά και μόνο ένας φορ περιοχής καθώς μπορούσε να αγωνιστεί κι εκτός της μεγάλης περιοχής ενώ μπορούσε να αγωνιστεί κι ως εξτρέμ.

Γενικά ήταν ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να παίξει όλες τις επιθετικές θέσεις και είχε το γκολ τόσο με τα πόδια όσο και με το κεφάλι.

Αγωνίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές του ‘80 στα Μετέωρα και μάλιστα πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση Καρδίτσας που τότε μεσουρανούσε στην Β’ Εθνική κατηγορία. Ο Νίκος Τσιομπίκας πέτυχε αρκετά τέρματα κι εκεί και ήταν στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Επέστρεψε ύστερα από περίπου 2 χρόνια στα Μετέωρα στα οποία και πάλι συνέχισε να κάνει την δουλειά του, δηλαδή να φορτώνει με γκολ τ’ αντίπαλα τέρματα. Σίγουρα είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία των Μετεώρων κι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ακόμα μνημονεύεται γι’ αυτά που έκανε στους αγωνιστικούς χώρους με την κιτρινομπλέ φανέλα.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy