Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικογενειακή διαμάχη πίσω από την αρπαγή του 6χρονου από την Κηφισιά – Πατέρας και θείος στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 6χρονο Ράινερ Τζέισον, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τρίτης όταν άγνωστος κουκουλοφόρος το άρπαξε μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια καλά οργανωμένη αρπαγή, η οποία φέρεται να είχε σχεδιαστεί από τον Νορβηγό πατέρα και τον Ισλανδό γαμπρό του εκτελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Κηφισιά, με θύμα ένα 6χρονο αγοράκι, το οποίο μέχρι και αυτή τη στιγμή αγνοείται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι άνθρωποι που άρπαξαν τον μικρό Ράινερ και τον έβαλαν μέσα στο λευκό βαν δεν είναι άλλοι από τον πατέρα και τον θείο του. Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν φόβοι το παιδί να έχει ταξιδέψει λίγη ώρα μετά την αρπαγή του στο εξωτερικό.

Πατέρας και θείος έχουν κλειστά κινητά

Η αγωνία τόσο της ελληνίδας μητέρας του όσο και των υπολοίπων συγγενών του βρίσκεται στο κόκκινο. Με το που γνωστοποιήθηκε το γεγονός στις αστυνομικές αρχές οι άντρες της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, παρά το γεγονός ότι οι έρευνες της αστυνομίας, μετά και από καταθέσεις γειτόνων, στρέφονται στον πατέρα και τον θείο του 6χρονου, δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. 

Τα κινητά του Νορβηγού πατέρα και του Ισλανδού θείου μπήκαν αμέσως στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα τους. Αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τους δύο άνδρες, αλλά τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν κλειστά.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι το κινητό του ενός εντοπίστηκε στις 9:30 το βράδυ, στην Συγγρού, όπου και παραδόθηκε το λευκό βαν, ενώ του άλλου στην περιοχή της Τανάγρας, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς τα δύο κινητά βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο πατέρας του 6χρονου και ο γαμπρός του φέρεται να ήταν μαζί τόσο κατά την διάρκεια της αρπαγής, όσο και μετά από αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το λευκό βαν είχε ενοικιαστεί στις 23 Μαΐου, δύο ημέρες πριν την αρπαγή, γεγονός που συνηγορεί πως αν αυτοί κρύβονται πίσω από την αρπαγή του παιδιού τότε την είχαν οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. 

Advertisement

Click4more: Αρπαγή 6χρονου: Βίντεο με το λευκό ύποπτο βαν

Οι αστυνομικοί εικάζουν πως ο άντρας με την κουκούλα που άρπαξε το παιδί ήταν ο γαμπρός του Νορβηγού, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπήρχε και ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος παρέμεινε εκεί καθώς είχε κινητικά προβλήματα και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Οι αρχές περιμένουν απαντήσεις και από το αεροδρόμιο, ενώ έχει ήδη δοθεί σήμα σε όλα τα αεροδρόμια της χωράς προκειμένου να μην φύγει το παιδί στο εξωτερικό.

Το χρονικό της αρπαγής

Όλα ξεκίνησαν, στις 8 και μισή το βράδυ της Τρίτης στην Κηφισιά, όταν ο μικρός Ράινερ άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του μετά από θόρυβο που άκουσε, πιστεύοντας ότι έχει επιστρέψει η μητέρα του. Ο ανήλικος όμως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνδρα, ο οποίος φορούσε μια μαύρη κουκούλα. Ο άγνωστος άρπαξε τον 6χρονο, όπως κατήγγειλε η γιαγιά του αγοριού που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που έχει ύψος περίπου 1,80 μέτρα επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βαν. Οι αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες, ενώ εξέτασαν και τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η δικαστική διαμάχη για τον 6χρονο

Όπως αναφέρει στο newsit.gr o δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου αγοριού μεταξύ του πρώην ζευγαριού, έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του αγοριού.

Advertisement

«Ο μπαμπάς του παιδιού είναι από τη Νορβηγία. Είναι ένα νέο ζευγάρι που έχει χωρίσει. Έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις στην Ελλάδα, πρωτόδικη, εφετειακή. Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και από το Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα που έκριναν ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην μεταφερθεί στην Νορβηγία. Προ 2 εβδομάδων περίπου εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών που έθεσε στο αρχείο μήνυση του που είχε καταθέσει ο μπαμπάς κατά της μητέρας για αρπαγή ανηλίκου διότι κρίθηκε ότι δεν είχε τελέσει το συγκεκριμένο αδίκημα» λέει στο newsit.gr o δικηγόρος της μητέρας του μικρού Ράινερ, Χρήστος Οικονομάκης.

Τι λέει η δικηγόρος του Νορβηγού

«Δεν έχω καμία επαφή με τον εντολέα μου από τότε που έγιναν τα δικαστήρια για την υπόθεση απαγωγής του παιδιού από τη Νορβηγία» αναφέρει στο newsit.gr η δικηγόρος του Νορβηγού πατέρα του αγοριού, Πατρινιά Μαρία Αδαμοπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, έχει να μιλήσει μαζί με τον πατέρα του αγοριού δύο μήνες ενώ εκκρεμεί να εκδικαστεί η υπόθεση και σε επίπεδο Άρειου Πάγου, η οποία όμως αναμένεται σε ένα η δύο χρόνια. «Οι πρώτες αποφάσεις», σύμφωνα με την ίδια, «που έχουν βγει η πρωτόδικη και η εφετειακή λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου, Μαρίνος Αλειφέρης

To άρθρο Οικογενειακή διαμάχη πίσω από την αρπαγή του 6χρονου από την Κηφισιά – Πατέρας και θείος στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy