Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Η ίδια παράσταση, διαφορετικά χρώματα… [pics + vids]

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα απόψε στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας». Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μονακό, με τον νικητή της αναμέτρησης να προκρίνεται στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται πέντε χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά, η οποία ήταν το 2017…

Συγκεκριμένα  στις 2 Μαΐου 2017 ο Ολυμπιακός στο Game 5 των πλέι οφ στο ΣΕΦ νίκησε την Εφές (87-78) και σφράγισε την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης….

Την περίοδο 2016-17 ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου καλείται να αντιμετωπίσει στα playoffs της EuroLeague την τουρκική Αναντολού Εφές, έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Η πρώτη αναμέτρηση στο Φάληρο βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 87-72, όμως η κατάσταση για τους πρωταθλητές Ελλάδας λαμβάνει αρνητική τροπή έπειτα από το θρίαμβο των Τούρκων στη δεύτερη μονομαχία στην Περαιά με 71-73 και τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη με 64-60.

Advertisement

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, σε μία αναμέτρηση ζωής ή θανάτου, ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και ο Ολυμπιακός δραπετεύει νικητής από τη Sinan Erdem Dome με 62-74, επαναφέροντας τη σειρά στον Πειραιά.

Στις 2 Μαΐου λοιπόν, του 2017, με ηγέτη εκ νέου τον Βασίλη Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» θριαμβεύουν στο πέμπτο προημιτελικό επί της Εφές στο «κατάφωτο» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 87-78, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τότε ήταν ο  Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 22 πόντους και 6 ασίστ ενώ από πίσω ακολουθούσαν ο Γιώργος Πρίντεζης (14 πόντοι), και ο Κώστας Παπανικολάου με (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Legend_Stories7 (@legend_stories7)

Σήμερα (4/5) θα είναι η ίδια η παράσταση με κόκκινα χρώματα, άλλοι πρωταγωνιστές, διαφορετικός αντίπαλος  αλλά το ίδιο «φλεγόμενο γήπεδο» σε μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου…

Advertisement

Generated by Feedzy