Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Μονακό 94-88: ΘΡΥΛΟΣ των ανατροπών και των Final 4 πάει στο Βελιγράδι!

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Μονακό για το 5ο και τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague με με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 94-88. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραστούν στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Πρώτος σκόρερ τγια τους γηπεδούχους ήταν ο συγκλονιστικός ΜακΚίσικ με 18 πόντους. Από την άλλη για τη γαλλική ομάδα ξεχώρισε ο Τζέιμς με 24 πόντους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους  Γουόκαπ, Ντόρσεϋ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Από την άλλη ο Σάσα Ομπράντοβιτς επέλεξε για το αρχικό του σχήμα τους Βέστερμαν, Τζέιμς, Ουαταρά, Τόμας και  Μοτιεγιούνας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μονακό μπήκε πατώντας καλύτερα στο Φαληρικό γήπεδο. Το άγχος και η νευρικότητα φάνηκαν από την αρχή στην αστοχία ακόμα που είχε ο Ολυμπιακός και κάτω από το καλάθι. Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 11-13.

Advertisement

Η Μονακό μπήκε ακόμα καλύτερα στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με το χρονόμετρο να γράφει 8:23” για το ημίχρονο ο Πάρις Λι με εύστοχο καλάθι και φάουλ έκανε το 13-21. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 16-24 με νέο εύστοχο τρίποντο. Η γαλλική ομάδα συνέχισε να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε σημάδια αντίδρασης.

Ο ΜακΚίσικ κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Με το χρονόμετρο να γράφει ακριβώς 5′ για το ημίχρονο  ο Αμερικανός με εύστοχο γκολ φάουλ κάνει το 27-35.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΌΣ Σακίλ ΜακΚίσικ και πάλι! Ο Αμερικανός παίζει σχεδόν μόνος του ενάντια στους φιλοξενούμενους. Με το χρονόμετρο να γράφει 3:17” ευστοχεί σε δίποντο και παίρνει και το φάουλ πέφτοντας ηρωικά στο παρκέ και κάνοντας το 33-41,, καθώς ευστόχησε και στην  ελεύθερη βολή.

Ο Ολυμπιακός χάλασε και πάλι ό, τι έχτιζε. Η άμυνα πάνω στο σουτ δεν ήταν αυτή που έπρεπε και η Μονακό τον τιμώρησε. Το ημίχρονο στο φαληρικό γήπεδο έληξε με το σκορ να είναι  41-48.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με σκοπό να μειώσει τη διαφορά και τα κατάφερε. Με το χρονόμετρο να δείχνει 5΄πριν τη λήξη της περιόδου ο Γουόκαπ έκανε το 53-55, πετυχαίνοντας 8 μαζεμένους πόντους. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης έκανε το 55-55 με κάρφωμα αφού πρώτα είχε κλέψει τη μπάλα.

Advertisement

Η Μονακό ελέγχει το παιχνίδι και πάλι. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 66-70, καθώς ο Τζέιμς ευστόχησε σε τρίποντο πριν τελειώσει ο χρόνος.

Στην τελική ευθεία ήταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ!

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Σάσα Βεζένκοφ να δηλώνει «ΠΑΡΏΝ». Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ ευστόχησε σε τρίποντο και παίρνοντας και την ελεύθερη βολή και κάνοντας το 72-72. Όλα πλέον κρέμονταν από μια κλωστή στο ΣΕΦ…

Με το χρονόμετρο να γράφει 5′ για το τέλος ο Χασάν Μάρτιν κάνει το 80-79 και ο Μοτεγιούνας απαντάει κάνοντας το 80-81. Ο Σλούκας με 4′ να απομένουν κάνει το 82-81. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η Μονακό μπορούν να ξεχωρίσουν στο σκορ προς το παρόν.

Με δυο μόλις λεπτά να απομένουν ο Σλούκας ευστοχεί σε τρίποντο για το 89-83 και ο απαντά αμέσως για το 89-86. Ο Έλληνας γκαρντ ευστοχεί σε ελεύθερες βολές κάνοντας το 91-86 κι ενώ απομένει μόλις 1:40” στο ΣΕΦ. Μεγάλος Ντόρσεϊ ευστοχεί σε τρίποντο 1′ πριν το τέλος ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στο σκορ 94-88.

Τελικό σκορ στο φαληρικό γήπεδο Ολυμπιακός – Μονακό 94-88.

Advertisement

 

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 41-48, 66-70, 94-88.

Advertisement

Generated by Feedzy