Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανία: Βρέθηκαν νεκρά δύο στελέχη της διορισμένης από τους Ρώσους διοίκησης στην Μπερντιάνσκ

Δύο στελέχη της διορισμένης από τους Ρώσους διοίκησης της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης Μπερντιάσκ βρέθηκαν σήμερα νεκρά: ο αναπληρωτής επικεφαλής της «Διοίκησης» και η σύζυγός του, που ήταν αρμόδια για τη διεξαγωγή «δημοψηφίσματος» για την ανεξαρτητοποίηση από την Ουκρανία και την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.Europe, επικαλούμενη ανακοίνωση του μέλους της φιλορωσικής διοίκησης της Ζαπορίζια Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, στην Μπερντιάσκ δολοφονήθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της πόλης Όλεγκ Μπόικο και η σύζυγός του Λουντμίλα.

«Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου στη συνοικία Κολόνια στο Μπερντιάνσκ διεπράχθη διπλή δολοφονία. Στο γκαράζ του δολοφονήθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης της πόλης Μπερντιάνσκ, αρμόδιος για θέματα στέγασης και κοινής ωφέλειας Όλεγκ Μπόικο και η σύζυγός του Λουντμίλα Μπόικο, η οποία ήταν επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος», έγραψε ο Ρόγκοφ. 

Russian-appointed “deputy mayor for housing and communal services” Oleg Boyko and his wife Lyudmila were killed in the occupied #Berdyansk.

Advertisement

Collaborator’s wife headed the electoral committee for the “referendum on joining #Russia“. pic.twitter.com/rSA9xEnSD8

— NEXTA (@nexta_tv) September 16, 2022

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ρωσικές αρχές ανέστειλαν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανία «επ’ αόριστον» λόγω της επιτυχούς αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χαρκόβου.

Λίγες μέρες νωρίτερα στην υπό ρωσικό έλεγχο περιοχή της Ζαπορίζια είχαν μεταφερθεί κάλπες για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Στις 6 Σεπτεμβρίου στο Μπερντιάνσκ ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο του «διοικητή» της πόλης Αρτιόμ Μπαρντίν. Ο Μπαρντίν κατέληξε από τα τραύματα του στο νοσοκομείο.

Advertisement

Στις 26 Αυγούστου σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό ο υποδιοικητής της Τροχαίας της πόλης Αλεξάντρ Καλέσνικοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novayagazeta.Europe

To άρθρο Ουκρανία: Βρέθηκαν νεκρά δύο στελέχη της διορισμένης από τους Ρώσους διοίκησης στην Μπερντιάνσκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy