Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ουκρανία: Δε σταματούν οι βομβαρδισμοί στο Azovstal – Το χρονοδιάγραμμα των Ουκρανών για το τέλος του πολέμου

Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι μέχρι τον Αύγουστο η χώρα τους θα έχει κερδίσει τον πόλεμο

Συνεχή είναι τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού στο εργοστάσιο του Azovstal ενώ το τάγμα Αζόφ γνωστοποίησε ότι από τη μέρα που άρχισε ο πόλεμος και πολιορκήθηκε η Μαριούπολη, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν παραπάνω από 6.000 Ρώσους στρατιώτες ενώ μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί περισσότερα από 70 άρματα μάχης.

Υποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από το Χάρκοβο – Συνεχίζονται οι μάχες

Σχετικά με το Χάρκοβο, οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να προβάλλουν μεγάλη αντίσταση γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις στο να υποχωρήσουν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από τη χώρα που αμύνεται, ο στρατός σήμερα επιχειρεί να κάνει επίθεση στους Ρώσους και να ανακαταλάβει χωριά τα οποία είναι ανατολικά της πόλης.

«Μέχρι τον Αύγουστο η Ρωσία θα ηττηθεί σε όλα τα πεδία μάχης»

Την άποψη ότι μέχρι τον Αύγουστο οι Ρώσοι θα έχουν ηττηθεί πλήρως εξέφρασε η ουκρανική αντικατασκοπία. Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους δεν θα υπάρχει κανένα ενεργό πεδίο μάχης στη χώρα όπως αναφέρουν.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι έχουν υποστεί πολύ μεγάλες απώλειες στη μάχη, ενώ επιστρατεύονται οι δυνάμεις τους έτσι ώστε να περισυλλέξουν τις σορούς Ρώσων στρατιωτών που έχουν αφεθεί άταφες στα πεδία, ειδικά στα περίχωρα του Κιέβου.

Advertisement

Το Κίεβο συλλέγει δείγματα DNA από τις σορούς προκειμένου να αναγνωριστούν και ενημερώνει τους οικείους των νεκρών Ρώσων στρατιωτών καθώς η Μόσχα μέχρι σήμερα αρνείται να συζητήσει τη χωρίς όρους επιστροφή τους σε ρωσικά εδάφη.

{DATE}

Δείτε επίσης: Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους στην περιοχή του Χαρκόβου







Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy