Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ουκρανία: Το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς

Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν νεκροί στην πόλη Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου, Αντρί Νεμπίτοφ

«Το 95% των ανθρώπων πυροβολήθηκαν με τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα» σε αυτό το βορειοδυτικό προάστιο του Κιέβου, δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Κατά τη διάρκεια της (ρωσικής) κατοχής, άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους δρόμους. Στον 21ο αιώνα, είναι αδύνατο να παραμείνουν κρυφά τέτοια εγκλήματα. Όχι μόνο μάρτυρες τα είδαν αυτά, αλλά καταγράφηκαν και σε βίντεο».

Γάλλοι χωροφύλακες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Μπούτσα, μαζί με Ουκρανούς ερευνητές, για να δημιουργήσουν μια διαδικασία εξέτασης και ταυτοποίησης των σορών.

Οι κάτοικοι της Μπούτσα έθαψαν οι ίδιοι τα θύματα κατά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος τελικά αποχώρησε στις 30 Μαρτίου, μετά από σχεδόν ένα μήνα παρουσίας.

Advertisement

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντορούκ, συνολικά περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην πόλη του μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου αντίκρισαν 20 πτώματα ανδρών ντυμένων με πολιτικά ρούχα, ο ένας με δεμένα τα χέρια του, και σορούς σκορπισμένους σε έναν δρόμο. Από τότε έχουν ανακαλυφθεί δεκάδες άλλα πτώματα, όπως και πολλά σε ομαδικούς τάφους.

Οι σφαγές στην Μπούτσα προκάλεσαν παγκόσμια οργή και καταδίκη και ώθησαν τους συμμάχους του Κιέβου να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

{DATE}

Δείτε επίσης: Ουκρανία-Δήμαρχος της Μπούτσα: Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 403 σοροί

Advertisement

Ουκρανία: Το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς
Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο: Επτά νεκροί και 34 τραυματίες
Ζελένσκι: «Πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν – Γι’ αυτούς η ζωή είναι ένα τίποτα»
Ρωσία: Απελαύνει 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ
Το πλήρωμα του Moskva δεν μπορεί να έχει σωθεί, λέει εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού

Advertisement

Generated by Feedzy