Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάτρα: «Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο το πώς κατέρρευσε η Τζωρτζίνα» είπε η παιδίατρος σε κατάθεσή της

«Δεν είθισται ένα παιδάκι να κάνει ανακοπή» είπε η κ. Ηλιοπούλου.

Κατέθεσε σήμερα η παιδίατρος Μαρία Ηλιοπούλου η οποία είναι διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η επιστήμονας κλήθηκε να καταθέσει για την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο, όταν στις 8/4/21, όπως κατέθεσε, το παιδί μεταφέρθηκε από τη μητέρα του με αναφερόμενους σπασμούς.

«Το παιδί υπεβλήθη σε δύο εγκεφαλογραφήματα: ένα την ημέρα εισαγωγής και ένα το άλλο πρωί. Το είδε νευρολόγος, έγινε μαγνητική και απευθυνθήκαμε σε παιδοκαρδιολόγο, που όμως το είχε δει πρόσφατα και δεν χρειάστηκε να το εξετάσει ξανά. Το είχαμε υπό παρακολούθηση λόγω του οικογενειακού ιστορικού, όχι ότι είχε κάτι», ξεκίνησε να λέει η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ίδια τα ευρήματα από όλες τις εξετάσεις ήταν φυσιολογικά και τόνισε ότι το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη η Τζωρτζίνα ήταν «αναπάντεχο και ανεξήγητο».

Advertisement

«Δεν είθισται ένα παιδάκι να κάνει ανακοπή. Την ημέρα που ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε εξιτήριο, ήρθε η μαμά και μας είπε ότι είχε κάνει εμετό. Έφερε κάτι σαλάκια του παιδιού. Φοβηθήκαμε μήπως έχει κολλήσει τίποτα. Ήταν ένα “υπερπολύτιμο” παιδί, είχαν χαθεί άλλα δύο, με πήραν τηλέφωνο όταν γινόταν η ανάνηψη», σημείωσε η μάρτυρας.

«Εντελώς ανεξήγητα κατέρρευσε η Τζωρτζίνα»

Πρόεδρος: Είναι πιθανό, είναι ανεξήγητο, ένα παιδί με φυσιολογικές εξετάσεις να κάνει ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Για εμάς ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Το παιδί αυτό έβλεπε παιδικά έργα, έφαγε από έξω, τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Η κυρία Ηλιοπούλου ρωτήθηκε για το πώς έφτασε το παιδί στο Καραμανδάνειο και σε ποιες ενέργειες προέβη το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόεδρος: Πώς ήρθε το περιστατικό;

Μάρτυρας: Ήρθε ως πιθανό επεισόδιο σπασμών, αναφερόμενοι σπασμοί. Φαινόταν ότι ήθελε νευρολογική διερεύνηση.

Advertisement

Πρόεδρος: Όταν ήρθε πώς ήταν;

Μάρτυρας: Μια χαρά ήταν το παιδάκι.

Πρόεδρος: Επεισόδια σπασμών τι είναι;

Μάρτυρας: Το παιδί χάνει επαφή με περιβάλλον και κάνει κάποιες τρομώδεις κινήσεις ή σαν να σπαρταράει ή να είναι σαν “σανίδα”. Συνήθως μετά το επεισόδιο ακολουθεί χαλάρωση, υπνηλία.

Πρόεδρος: Αυτό το επεισόδιο μετά φαίνεται σε εξετάσεις;

Advertisement

Μάρτυρας: Στο εγκεφαλογράφημα σίγουρα. Και τα δύο που κάναμε ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να οφείλεται σε εφιάλτη;

Μάρτυρας: Όχι, σπασμούς δεν μπορεί να προκαλέσει.

Πρόεδρος: Άλλες παθήσεις;

Μάρτυρας: Από δομικές βλάβες του εγκεφάλου.

Advertisement

Πρόεδρος: Εύρημα προέκυψε;

Μάρτυρας: Κανένα εύρημα. Υπάρχει εξέταση που δείχνει εάν υπήρχε σύσπαση μυών. Δεν έδειξε κάτι η εξέταση.

Πρόεδρος: Το μόνιτορ πώς λειτουργεί;

Μάρτυρας: Σφυρίζει αρκετά δυνατά, αλλά συνήθως μας ειδοποιούν οι μαμάδες.

Πρόεδρος: Η εξέταση για την καρδιά;

Advertisement

Μάρτυρας: Το είχε δει πριν από λίγες ημέρες η παιδοκαρδιολόγος και δεν είχε βρει κάτι, ότι όλα είναι φυσιολογικά.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, την πρώτη ημέρα νοσηλείας δεν είχε δει τη μητέρα, αλλά τη συνάντησε την επόμενη ημέρα κι ενώ ετοιμάζονταν να δώσουν εξιτήριο. «Σε εκείνη τη φάση που έφερε το παιδί δεν την είδα τη μητέρα. Την επόμενη ημέρα την είδα. Δεν υπήρχε λόγος να μείνει το παιδί. Ήταν μια τυπική μαμά δίπλα σε ένα παιδάκι που ήταν αγχωμένο. Τίποτα το περίεργο», ανέφερε.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι ήρθε με αναφερόμενους σπασμούς. Αυτοί οι σπασμοί σε ποια κατηγορία εντάσσονται; Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι σύμπτωμα σπασμών;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Οι γονείς πώς αντιδρούν;

Advertisement

Μάρτυρας: Πανικός. Στο μεταξύ, μέχρι να έρθουν το παιδί συνήθως έχει κοιμηθεί. Στο εγκεφαλογράφημα φαίνονται οι σπασμοί, και γι’ αυτό γίνεται και δεύτερο μετά από ώρες, για να δούμε και την παθολογία.

Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: Η ώρα των γιατρών στο ΜΟΔ που ξεκινά με καταθέσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας







Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy