Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλούσιο πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Eρασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας

Στην Καρδίτσα θα χτυπά η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου από 16 έως 25 Μαρτίου 2023 καθώς όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει η αυλαία του 38ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

Advertisement

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 16/3 με τη Θεατρική Σκηνή Κοζάνης που θα παρουσιάσει την παρωδία της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή στο Κοζανίτικο ιδίωμα, «ΗΛΕΚΤΡΑ Σούρδα». Πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία, που ενισχύεται από την χρήση του Κοζανίτικου ιδιώματος (*Σουρδος –α = Τρελός –ή {Επιθετικός περιπαικτικός προσδιορισμός για τους Κοζανίτες στην καταγωγή. Σούρδος = Κοζανίτης }).

Advertisement

Από την Παρασκευή 17/3 έως την Παρασκευή 24/3 θα ακολουθήσει το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενων θιάσων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Επιτροπή Επιλογής Έργων ανάμεσα σε 19 υποψηφιότητες.

Το Σάββατο 25/3 η τελετή λήξης θα γίνει με το Μουσικό σχολείο Καρδίτσας και τον κορυφαίο ερμηνευτή και μουσικό Γιώργο Νταλάρα που θα συμπράξουν επί σκηνής σε μια ξεχωριστή παράσταση. Θα προηγηθεί η απονομή των βραβείων στους διαγωνιζόμενους θιάσους.

Advertisement

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει τιμητικά αφιερώματα στους ηθοποιούς Μιχάλη Αεράκη και Κώστα Αρζόγλου και στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Advertisement

Θα τιμηθεί επίσης ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Δημήτρης Αρχοντής για την προσφορά του στο θεσμό και τα πολιτιστικά δρώμενα.

Παράλληλα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα θεατρικά σεμινάρια που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Advertisement

Θα διδάξουν μέλη της Κριτικής Επιτροπής και άλλοι αξιόλογοι προσκεκλημένοι, αναλύοντας από ένα θέμα ο καθένας τους, σχετικό με την Τέχνη τους.

Advertisement

Η κριτική επιτροπή

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης θα αναλάβουν οι: Γιώργος Α. Χριστοδούλου (θεατρικός συγγραφέας), Νίκος Χατζηπαπάς (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Κάλλια Θεοδοσιάδη (χορογράφος), Ελένη Τζαγκαράκη (ηθοποιός) και Αντώνης Χαλκιάς (σκηνογράφος).

Advertisement

Για άλλη μια χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr) έτσι ώστε οι όπου γης Έλληνες να μπορέσουν να ζήσουν τη μαγεία του θεάτρου.

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Advertisement

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy