Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΟΥ: Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο κινεζικό εμβόλιο Convidecia κατά της Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου Convidecia, των κινεζικών εργαστηρίων CanSino Biologics, την ώρα που το Πεκίνο αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια αναζωπύρωση της πανδημίας κορονοϊού.

Το εμβόλιο αυτό, που βασίζεται σε έναν τροποποιημένο ανθρώπινο αδενοϊό, χορηγείται σε μια δόση και ο ΠΟΥ το συνιστά για όλες τις ηλικιακές ομάδες από την ηλικία των 18 ετών, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 64% για τη συμπτωματική μορφή της Covid-19 και κατά 92% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου.

Είναι το ένατο εμβόλιο κατά της Covid ή μια παραλλαγή του εμβολίου που λαμβάνει αυτή την πολύτιμη έγκριση του ΠΟΥ, η οποία αποτελεί σφραγίδα ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Σημαντική ένδειξη για τις υγειονομικές αρχές ορισμένων χωρών που δεν έχουν τα μέσα να κάνουν οι ίδιες σοβαρή αξιολόγηση του σκευάσματος.

Η έγκριση αυτή επιτρέπει επίσης στο διεθνές σύστημα Covax να χρησιμοποιεί το Convidecia κατά περίπτωση για τον εμβολιασμό, κυρίως στις φτωχές χώρες.

Advertisement

Η Κίνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα, όπου τα πρώτα κρούσματα της Covid-19 ανιχνεύθηκαν στα τέλη του 2019.

Η παραλλαγή Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της είναι τόσο μεταδοτικές που παρακάμπτουν τα πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα που επέβαλαν οι κινεζικές αρχές, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εντούτοις, υπό την ηγεσία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ , η χώρα συνεχίζει να εφαρμόζει τη στρατηγική zero Covid, μη διστάζοντας να επιβάλει αυστηρή καραντίνα σε μεγαλουπόλεις όπως η Σανγκάη για παράδειγμα, επί πολλές εβδομάδες.

Ο ΠΟΥ εκτιμά από την πλευρά του ότι απέναντι στην ‘Ομικρον, η πολιτική “μηδενικής ανοχής” στην Covid, “δεν είναι βιώσιμη”.

Δείτε επίσης: Κίνα: «Οι κάτοικοι της Σιάν πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους» – Λοκντάουν

Advertisement







Advertisement

Generated by Feedzy