Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη η Πανσπουδαστική στις φοιτητικές εκλογές μετά από 35 χρόνια – Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Με διαφορετικό τόνο ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές, αφού μετά από 35 χρόνια, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ (ΝΔ) δεν είναι πλέον η πρώτη παράταξη, με την Πανσπουδαστική να είναι στην κορυφή.

Η ΔΑΠ, [που είχε την πρωτιά από το 1987, σημείωσε τεράστιες απώλειες στις περισσότερες σχολές της χώρας, όπως και η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) με την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) να σημειώνει αύξηση σε ποσοστά και άνοδο. Αύξηση είχαν και τα ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και φέτος το Bloco (ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ΑΠΘ, όπου τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τους φοιτητές, η ΔΑΠ από 2823 ψήφους και ποσοστό 43,16% στις 1551 και ποσοστό 26,4%, με την Πανσπουδαστική να ανεβαίνει στις 2243 (38,19%) από 1692 (25,87%).

Η πρωτιά της Πανσπουδαστικής επιβεβαιώνεται και από άλλες παρατάξεις, ενώ η ίδια η παράταξη του ΚΚΕ έχει live ενσωμάτωση αποτελεσμάτων τόσο συγκεντρωτικά όσο και ανά σχολή.

Advertisement

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

To άρθρο Πρώτη η Πανσπουδαστική στις φοιτητικές εκλογές μετά από 35 χρόνια – Αναλυτικά τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy