Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ριζούλης: «Ανεπανάληπτη επιτυχία, θέλουμε να παίξουμε στο BCL»

Η Λάρισα έκανε την ανατροπή και νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου στην παράταση (83-82), παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της Α1. Ο μεγαλομέτοχος της Θεσσαλικής ομάδας, Θεόδωρος Ριζούλης, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ Web Radio. Αναλυτικά είπε:

Για τα συναισθήματά του μετά την πρόκριση στα ημιτελικά: «Είναι μέρα χαράς, μέρα γιορτής. Όλη η πόλη το έζησε, ήταν μια μεγάλη ανεπανάληπτη επιτυχία για το μπάσκετ της Λάρισας, μια δικαίωση των κόπων μας. Είναι η μόνη ομάδα που έχει φτάσει στις 4 της Ελλάδος απ’ όλες τις ομάδες της Λάρισας που έχουν περάσει απ’ την Α1. Έχω πάρει την ομάδα απ’ την τελευταία κατηγορία του ερασιτεχνικού μπάσκετ και τη φτάσαμε στο τοπ επίπεδο».

Για την απόφασή τους ν’ αλλάξουν προπονητή μεσούσης της σεζόν: «Εκεί ήταν μια κομβική απόφαση. Εκεί έπρεπε να επιλέξουμε ή το να «σβήσουμε» και τελείωσε η χρονιά ή να κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Τελικά επιλέξαμε το 2ο, μπας και σώσουμε την ομάδα και τελικά απ’ το να σώσουμε την ομάδα τη φτάσαμε στο ψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της».

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: «Με τον Παναθηναϊκό,είχαμε φτάσει στο +19 κάποια στιγμή στην 3η περίοδο και μετά έβαλε 38 πόντους ο Νέντοβιτς και τελείωσε η υπόθεση. Με τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» βρεθήκαμε κάποια στιγμή στις αρχές στο +13. Μόνο η Μονακό τον έχει φτάσει σε εκείνη τη διαφορά μες στην έδρα του και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Advertisement

Για την περίπτωση του να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη: «Ήδη έχουμε κάνει μια επαφή με τη FIBAκαι το Champions League και η ομάδα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να παίξει στο Champions League. Θα συμμετάσχουμε εκεί».

Για την παραμονή του Φώτη Τακιανού και την επόμενη σεζόν: «Εμείς θέλουμε να παραμείνει, είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε τέλεια συνεργασία, οι επιλογές του ήταν σωστές, άλλαξε την ομάδα. Όλα αυτά του τα χρεώνουμε και εμείς του χρόνου θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν. Δεν έχουμε κανένα παράπονο».

Για το αν θα έρθει κάποιο κλιμάκιο να ελέγξει τις υποδομές της Λάρισας: «Λογικά αυτό θα γίνει. Δεν έχουμε καμιά εμπειρία, απλά έγινε η 1η επαφή με τον κύριο Ζαγκλή και τον κύριο Ζώη και θα είμαστε σ’ επαφή να δούμε τι χρειάζονται από ‘μας, ποιες υποχρεώσεις πρέπει να τηρήσουμε και βλέπουμε. Πιστεύω θα συμμετάσχουμε, η πόλη είναι μεγάλη, έχει αρκετά ξενοδοχεία, έχουμε μεγάλο γήπεδο, έχουμε καλή ομάδα. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι με το αεροδρόμιο, γιατί η Λάρισα έχει μόνο στρατιωτικό, αλλά νομίζω θα λυθεί αυτό».

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy