Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρόδος: Φορέας του AIDS κατηγορείται ότι εσκεμμένα μόλυνε τις συντρόφους του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας στη Ρόδο, άνδρας 41 ετών φορέας του ΑΙDS, ο οποίος κατηγορήθηκε  από την πρώην σύντροφό του ότι της μετέδωσε AIDS.

Η ηλικίας 50 ετών γυναίκα υποστήριξε ότι ο άνδρας ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε την ενημέρωσε. Υπέβαλε μήνυση και εναντίον του άνδρα ασκήθηκαν διώξεις για βαριά σκοπούμενη ή μη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου, για σωματική βλάβη ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου, για απειλή  σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και για παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Η γυναίκα έκανε καταγγελία για κακή συμπεριφορά του συντρόφου της στις 24η Αυγούστου 2022, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  «δημοκρατική», η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020. Μάλιστα  ο oροθετικός στον ιό HIV έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πανομοιότυπη υπόθεση.

Το μαγαζί

Όπως υποστήριξε η 50χρονη, κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους ήθελε να της παρέχει μία ζωή την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά, γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό κατάστημα τον έλεγχο του οποίου ανέλαβε η ίδια. Όπως είπε, ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία του ανακάλυψε ότι η επιχείρηση είχε χρέη 25.000 ευρώ και από εκείνη την ημέρα άρχισαν και τα προβλήματα μεταξύ τους. Η μηνύτρια δήλωσε ότι αποχώρησε από την κοινή οικία και του απέστειλε εξώδικη δήλωση με την οποία τον ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί εφεξής οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Τι λέει ο κατηγορούμενος

Εκείνος απάντησε ότι  θα πρέπει να πληρώσει και αυτή τα χρέη του μαγαζιού και όπως λέει τότε ξεκίνησε η ιστορία εναντίον του με την γυναίκα να τον κατηγορεί ότι της μετέδωσε τον ιό του AIDS εν αγνοία της και ότι θα του κάνει μήνυση για όλα αυτά που πέρασε μαζί του.  Όπως διατείνεται ο ίδιος, ενώ την είχε ενημερώσει για το πρόβλημα της υγείας του από την πρώτη στιγμή εκείνη υποστηρίζει τώρα ότι δεν γνώριζε τίποτα.  Όπως ανέφερε επιπλέον, η εγκαλούσα, προκειμένου να στηρίξει τις καταγγελίες της, κάλεσε μεταξύ άλλων ως μάρτυρα την πρώην γυναίκα του η οποία επανέλαβε τις δικές της καταγγελίες προς το πρόσωπό του για κακοποίηση δική της και των παιδιών, και για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ούτε κι αυτή ενημερώθηκε από τον ίδιο για την κατάσταση της υγείας του με αποτέλεσμα να της μεταδώσει εν αγνοία της τον ιό.

Advertisement

Η πρώην σύζυγος

Ο άνδρας υποστηρίζει πάντως  ότι η πρώην σύζυγός του γνώριζε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους ότι είναι οροθετικός. Και αυτό φαίνεται  από την από 7-9-2018 υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψε η ίδια, όταν συνήψαν σχέση και επρόκειτο να συγκατοικήσουν, ενώπιον αστυνομικού της ΥΑ Ρόδου ο οποίος και βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής της και στην οποία η πρώην σύζυγος δήλωνε ότι ενώ γνώριζε πως είναι οροθετικός δεχόταν να μείνει μαζί του στο ίδιο σπίτι μαζί με τα παιδιά της.  Όσον αφορά δε στις υπόλοιπες καταγγελίες της περί κακοποίησης, αυτές, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος  διαψεύδονται από την έκθεση κοινωνικής μέριμνας του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλία – Θράκη: Εξιχνιάστηκε σπείρα που ρήμαζε σούπερ μάρκετ







Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy