Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρώσος Νομπελίστας: Τα πυρηνικά όπλα δεν θα τελειώσουν τον πόλεμο αλλά την ανθρωπότητα

«Δεν αποκλείω την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2021

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι έθεσε σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις του μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Απέναντι στη στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για την πιθανότητα ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων, που, σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποχρεωθεί ένας αντίπαλος να υποχωρήσει.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με την ευκαιρία της ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, ο Μουράτοφ είπε ότι οι προπαγανδιστές του Κρεμλίνου προσπαθούσαν να κάνουν τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο αποδεκτή από τη ρωσική κοινή γνώμη. «Εδώ και δύο εβδομάδες ακούμε από τις τηλεοράσεις μας ότι τα πυρηνικά σιλό θα έπρεπε να ανοίξουν. Και ακούμε επίσης ότι αυτά θα φρικτά όπλα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αν συνεχιστούν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία».

Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η προπαγάνδα, η ανάπτυξη τέτοιων όπλων «δεν θα σήμαινε το τέλος του πολέμου αλλά το τέλος της ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μουράτοφ, το πιο τρομακτικό πράγμα σήμερα στη Ρωσία είναι «η απόλυτη, χωρίς περιορισμούς» εξουσία που έχει αποκτήσει ο Πούτιν. Αν ο Ρώσος πρόεδρος αποφασίσει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα «κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πάρει αυτήν την απόφαση (…) ούτε το κοινοβούλιο, ούτε η κοινωνία των πολιτών, ούτε το κοινό», τόνισε.

Advertisement

{DATE}

Δείτε επίσης: Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ρώσος Νομπελίστας: Τα πυρηνικά όπλα δεν θα τελειώσουν τον πόλεμο αλλά την ανθρωπότητα
Μ. Βαρβιτσιώτης: «H ΕΕ ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με ένα νέο προσφυγικό κύμα»
Ελ Αραμπί: «Όμορφο να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Τούμπα»
Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα: Νεκρός στο Azovstal ο μαχητής του Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή
Πρωτομαγιά: Πάνω από 23.500 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy