Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

«Σάρωσε» τα SAG Awards η ταινία «Τα Πάντα Όλα»

Σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Fairmont Century Plaza του Λος Άντζελες και μεταδόθηκε από το κανάλι του Netflix στο YouTube, με παρουσιαστές μεταξύ άλλων, τη Ζεντάγια, την Όμπρεϊ Πλάζα, τη Τζένα Ορτέγκα, τον Άνταμ Σκοτ και τον Τζέφ Μπρίτζες, απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα 29α βραβεία Screen Actors Guild (SAG) για τις καλύτερες ερμηνείες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η καταιγιστική υπαρξιακή κωμωδία «Τα πάντα όλα», όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά το «Everything Everywhere All at Once», σε σκηνοθεσία Νταν Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ, θριάμβευσε στα βραβεία του σωματείου ηθοποιών.

Το «Abbott Elementary», μια κωμική σειρά για δασκάλους σε ένα υποχρηματοδοτούμενο δημόσιο σχολείο, κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς, ενώ το «The White Lotus», απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο δράμα.

Το «Everything Everywhere All At Once» κυριάρχησε στη βραδιά με τέσσερις νίκες, εδραιώνοντας τη θέση του ως το απόλυτο φαβορί για το βραβείο καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ του επόμενου μήνα, ενώ ακολούθησε το «The White Lotus» με δύο.

Advertisement

Η Μισέλ Γέο απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε πρώτο ρόλο, ενώ η ίδια ταινία, το «Everything Everywhere All At Once» κέρδισε τα βραβεία των δεύτερων ρόλων, από τον Κε Χουί Κουάν και την Τζέιμι Λι Κέρτις (τελευταία φορά που η Λι Κέρτις ήταν υποψήφια για το SAG ήταν το 1995 για τα «Αληθινά ψέματα»).Το «Top Gun: Maverick» κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο καστ σε ταινία. Για την τηλεόραση, η σειρά «The White Lotus» απέσπασε τα περισσότερα βραβεία, με την Τζένιφερ Κούλιτζ, γνωστή και ως… μαμά του Στίφλερ στο American Pie, να κερδίζει το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά, ενώ ο Τζέισον Μπέιτμαν απέσπασε το αντίστοιχο βραβείο στους άνδρες για το «Ozark».

Ο Μπρένταν Φρέιζερ αναδείχτηκε επίσης νικητής, καθώς κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τη «Φάλαινα».

Με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στις καλές και κακές επαγγελματικές του περιόδους σε μια ζωή στον κινηματογράφο που τον οδήγησε από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της δεκαετίας του 1990 και τα πρώτα βήματα, σε μια ύφεση της καριέρας του που τον άφησε εκτός σκηνής.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy