Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σοκ! «Έφυγε» ο Βαρυτιμιάδης που έπαιξε μπάσκετ στα Τρίκαλα BC

Ένα από τα καλά παιδιά που πέρασε από τα Τρίκαλα και που φόρεσε την φανέλα της ομάδας για τρία χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών χάνοντας την μάχη με την επάρατο που τον ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια αλλά την οποία έδινε με σθένος και γενναιότητα.

Ο Βαρυτιμιάδης, ύψους 2.01, αγωνιζόταν στην θέση του power forward, ξεκίνησε την καριέρα του από τα εφηβικά του ΠΑΟΚ, υπέγραψε στην συνέχεια επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου δόθηκε δανεικός στον Φίλιππο Βέροιας.

Το καλοκαίρι του 2014 ήρθε στα Τρίκαλα και έμεινε τρεις σεζόν στην πόλη υπό τις οδηγίες του Κώστα Φλεβαράκη. Στην συνέχεια βρέθηκε στην Σουηδία, στην Ουμέα αλλά και στην Αυστρία.

Advertisement

Τα προβλήματα υγείας όμως δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει καθώς έδινε την μάχη με πολλαπλά χειρουργεία. Μιλώντας στο SDNA πριν λίγα χρόνια για την περιπέτεια του είχε πει:  «Αυτό το είχα από μωρό παιδί. Είχαν βρει όγκο στο πόδι. Όσο μεγάλωνα, μεγάλωνε και αυτό. Στην αρχή ήταν καλοήθης, στην πορεία όμως έγινε κακοήθης στο δεξί πόδι. Το 2012, όπου ήμουν στον ΠΑΟΚ, μπήκα σε μια διαδικασία να τον αφαιρέσω, αλλά έγινε μια λάθος εγχείρηση από τον γιατρό, με αποτέλεσμα να μου βγάλει τον κακοήθη όγκο σαν καλοήθη και να μου αφήσει όλες τις ρίζες. Αυτό ουσιαστικά δεν καθάρισε ποτέ και ο οργανισμός μου το δημιουργούσε κάθε χρόνο. Επέστρεψα από εκείνη την επέμβαση. Το 2016 κατάλαβα ότι πάλι κάτι υπάρχει στο ίδιο σημείο, οπότε μπήκα ξανά στη διαδικασία να κάνω εγχείρηση, για δεύτερη φορά. Βρήκα τον γιατρό μου, ο οποίος μόλις άκουσε τις λεπτομέρειες της πρώτης εγχείρησης… τρελάθηκε με τα εκτρώματα της πρώτης εγχείρησης, όπου ο πρώτος γιατρός την έκανε τόσο λάθος. Θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες για την ζωή μου. Οπότε, το 2016 είπαμε να κάνουμε πάλι την εγχείρηση. Χρειαζόταν να κάνουμε πάλι. Μου αφαίρεσε το 60% του μυ. Μου είπε ότι δεν θα μπορώ να παίξω μπάσκετ για 2 χρόνια, ενώ θα έκανα να ξανατρέξω 1,5 χρόνο. Δόξα το Θεό, το σώμα μου είναι πολύ γρήγορο στην αποκατάσταση, δούλεψα πολύ και μέσα σε 3 μήνες έκανα προετοιμασία με τα Τρίκαλα. Φυσικά, κανένας ποτέ δεν έμαθε τι είχα γιατί δεν θέλω να με λυπάται κανένας και να μου δοθεί κάτι που δεν αξίζω.

Οπότε είχε γίνει μια πολύ σωστή επέμβαση, καθαρίστηκε το πόδι και φτάσαμε το καλοκαίρι του 2017, περίπου στο τέλος του, ενώ ήμουν έτοιμος να κλείσω και ήταν όλα κανονισμένα, σε μια από τις επαναληπτικές επεμβάσεις μου είπε ο γιατρός “Μπαίνουμε αύριο για εγχείρηση”. Αυτό ήταν εντελώς ξαφνικό, διότι αν και είχαμε δει κάτι στις αρχές Μαρτίου, όταν είχα επιστρέψει, αλλά νομίζαμε ότι ήταν μια φλεγμονή, λόγω της επιβάρυνσης των δυνατών αγώνων. Έπρεπε να το αφήσουμε 2 μήνες να δούμε αν θα μεγαλώσει και όχι απλά μεγάλωσε, αλλά εμφανίστηκαν και δύο ακόμα όγκοι. Αρχές Αυγούστου μπήκαμε για τρίτη εγχείρηση και ο γιατρός μου είπε ότι κόβω το μπάσκετ και πως δεν θα ξαναπαίξω στη ζωή μου! Μου είπε πως θα κάνω να περπατήσω χωρίς πατερίτσες 4-8 μήνες. Ουσιαστικά αφαίρεσαν όλο το μυ από τον δεξί μηρό, σε μια πολύ σοβαρή επέμβαση και μετά ακολούθησα κάποιες θεραπείες, για να μην δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα. Πάλι καλά, επέστρεψα πολύ γρήγορα. Ο γιατρός μου έχει εκπλαγεί με το πόσο γρήγορα ο οργανισμός αναπληρώνει όλο αυτό. Οι πιθανότητες να περπατήσω τόσο γρήγορα, χωρίς να κουτσαίνω ήταν ελάχιστες. Δούλεψα πολύ κι εγώ. Δεν ήθελα να ακουστεί κάτι και να μάθει κάποιος οτιδήποτε, για προσωπικούς λόγους. Δεν μου αρέσει να με λυπάται κανένας, ούτε να μου δοθεί κάτι για τον Α ή Β λόγο».

Η κηδεία του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη θα γίνει σήμερα στον τόπο καταγωγής του, στα Γιαννιτσά.

 

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy