Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σουηδία και Φινλανδία κάνουν «μασάζ» στην Τουρκία για να άρει τις αντιρρήσεις της περί ΝΑΤΟ

Σουηδοί διπλωμάτες συζητούν τα αιτήματα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συναντήσεων που έχουν σήμερα στην Άγκυρα με στόχο την επίλυση των τουρκικών επιφυλάξεων αναφορικά με τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν, σήμερα Τετάρτη, με τον εκπρόσωπο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

«Φυσικά θα εξετάσουμε και θα συζητήσουμε τον κατάλογο και θα διευθετήσουμε μια σειρά από πράγματα που ήταν ασαφή σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και σε δηλώσεις από άλλα μέρη», είπε η Άντερσον.

«Είναι σαφές ότι το θέμα είναι πού στέλνουμε την οικονομική μας βοήθεια, για παράδειγμα, και ότι πουλάμε όπλα. Δεν στέλνουμε χρήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προφανώς – ούτε όπλα», συμπλήρωσε.

Advertisement

The meeting between Turkey – Finland and Sweden has started in Ankara just now.
This is the first official face to face meeting between the three countries after Sweden and Finland announced they wanted to join NATO.
No presser expected but a joint written statement.

— Güldenay Sonumut (@Guldenay007) May 25, 2022

 

To άρθρο Σουηδία και Φινλανδία κάνουν «μασάζ» στην Τουρκία για να άρει τις αντιρρήσεις της περί ΝΑΤΟ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy