Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Τουρκία δεν βλέπουν F-16 πριν το 2027 – Σκέψεις για αγορά μαχητικών από Κίνα και Ρωσία

Προβληματισμένοι φαίνεται πως είναι στην Τουρκία, καθώς δεν βλέπουν να έρχονται τα F-16 από τις ΗΠΑ πριν από το 2027. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, εξετάζονται διάφορα σενάρια για την ενίσχυση της χώρας με μαχητικά αεροσκάφη.

«Δεν μας τα δώσουν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούμε. Δεν θα μας δώσουν τα F-16 πριν το 2027», εκτίμησε ο Τούρκος ταξίαρχος ε.α Οζγκιούρ Τορ, μιλώντας στο κανάλι haber global σχετικά με τον εξοπλισμό της χώρας. Τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι συζητείται το ενδεχόμενο η Τουρκία να στραφεί στη λύση των Eurofighter ή των ρώσικων ή των κινέζικων μαχητικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2027, η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλμβάνει τα F-35, ενώ θα έχει ήδη εκσυγχρονίσει όλα τα F-16 της και θα έχει παραλάβει όλα τα Rafale. Επίσης, ακόμα και αν η Τουρκία αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη από την Ρωσία – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – θα τα παραλάβει σε 10 χρόνια. 

Ο τουρκικός Τύπος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επανέρχεται με νέο δημοσίευμα για έλευση προσφύγων στον Έβρο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet κονβόι προσφύγων και μεταναστών συγκεντρώνεται στην Ανδριανούπολη. Υπάρχει όπως γράφει μεγάλη κινητικότητα στους σταθμούς λεωφορείων και στους δρόμους της πόλης με Αφγανούς Σύρους και Παλαιστίνιους.

Advertisement

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

To άρθρο Στην Τουρκία δεν βλέπουν F-16 πριν το 2027 – Σκέψεις για αγορά μαχητικών από Κίνα και Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy