Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ ο τελικός του Conference League το 2024

Πέρασαν 17 χρόνια από τον τελευταίο ευρωπαϊκό τελικό που διοργανώθηκε στη χώρα μας αλλά το σερί αυτό θα διακοπεί το 2024! Μέσα στις επόμενες ώρες η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η «Αγιά Σοφιά», θα φιλοξενήσει σε δύο χρόνια από σήμερα τον τελικό του Conference League, της νεοσύστατης διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η  τελευταία φορά που ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό event σημειώθηκε στη χώρα μας, ήταν το 2007 με τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μίλαν και Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ, στον οποίο η ομάδα του Μιλάνου επικράτησε με 2-1 και πήρε ιστοτρική ρεβάνς για την ανατροπή της Κωνσταντινούπολης.

 

Παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν ώστε να μπουν οι υπογραφές που χρειάζονταν από συγκεκριμένα υπουργεία, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στο ίδιο το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ αφού μιλάμε για γήπεδο που δεν έχει καν ολοκληρωθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, θα επισημοποιήσει ότι ο τελικός του 2024 θα διεξαχθεί στο νεότευκτο γήπεδο της του Δικεφάλου.

Η ΕΠΟ είχε καταθέσει εξ αρχής υποψηφιότητα που αφορούσε τόσο το 2023, όσο και το 2024, ώστε να είναι καλυμμένη σε κάθε ενδεχόμενο. Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε τελικά καθοριστική, αφού ο τελικός του Conference για την επόμενη χρονιά πήγε σύμφωνα με πληροφορίες στην Τσεχία και τη μεθεπόμενη θα διεξαχθεί στο “στολίδι” της ΑΕΚ, την “OPAP Arena – Αγιά Σοφιά”, που θα ανοίξει τις πύλες του σε λίγους μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy