Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο 1ο Super Cup στην Σαλαμίνα, αγωνίστηκαν οι ποδηλάτες του Π.Σ. Τρικάλων

.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο   4&5 Μαρτίου ξεκίνησε το 1ο SUPER CUP από την Σαλαμίνα.  Ο Κρόνος Νίκαιας σε συνδιοργάνωση με τους https://www.alterbiketours.gr/  και  https://mittasmtb.gr/  διοργάνωσαν με επιτυχία τον 1ο  αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας από την σειρά των 5 διήμερων αγώνων, με την επωνυμία ¨SUPER CUP¨. Παράλληλα διοργανώθηκαν και διεθνείς αγώνες ΜΤΒ δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν ένα μοναδικό ποδηλατικό υπερθέαμα.

Το SUPER CUP θα περιλαμβάνει δέκα αγώνες στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE), του Short Track (XCC) και του Cross Country (XCO) και διοργανώνεται σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις, με την συνεργασία σωματείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ποδηλασίας και όχι μόνο.

Advertisement

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

1ος ΑΓΩΝΑΣ: 4-5 Μαρτίου ΣΑΛΑΜΙΝΑ /ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ / ALTER BIKE TOURS

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 1-2 Απριλίου ΤΡΙΚΑΛΑ           Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3ος ΑΓΩΝΑΣ: 22-23 Απριλίου ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ    Μ.Κ.Ο. ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ/ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ

4ος ΑΓΩΝΑΣ: 27-28 Μαΐου ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ          ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ

Advertisement

ΤΕΛΙΚΟΣ: 17-18 Ιουνίου ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

Συντονιστής του SUPER CUP είναι η mittasmtb.gr

Το SUPER CUP φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες, με ιδιαίτερα τεχνικές διαδρομές αλλά και αρκετές καινοτομίες για την χώρα μας που πιστεύουμε πως θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την raceforautism.gr, η οποία ήταν και η τελευταία επιθυμία της αγαπημένης μας Ελένης Καμπαδάκη. Η RaceforAutism.gr είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς και τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

Ο Π.Σ. Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων θα διοργανώσουν το 2ο SUPER CUP  στις  1&2 Απριλίου, στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο άλσος προφήτη Ηλία. Περισσότερες πληροφορίες στα επόμενα δελτία τύπου.

Advertisement

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, στην Σαλαμίνα η ομάδα μας αγωνίστηκε με 7 αθλητές – αθλήτριες  από την ποδηλατική ακαδημία Π.Σ.Τρικάλων. Οι ποδηλάτες μας αγωνίστηκαν με πάθος και στις δύο ημέρες.

Στην κατηγορία παμπαίδων:  ο Παναγιώτης Σιδέρης τερμάτισε 8ος στο XCE και 12ος στο XCO, ο Αλέξανδρος Σιδέρης 15ος XCE και 13ος στο XCO, ο Γιάννης Λούγκος 22ος XCE και 25ος στο XCO, ο Χρήστος Ντίνας 25ος XCE και 28ος στο XCO.

Στην κατηγορία παίδων: ο Άρης Κουτσιβέτας 15ος XCE και 25ος στο XCO, ο Αλέξανδρος Νικολός συμμετοχή στο XCE και 14ος στο XCO.

Στην κατηγορία κορασίδων: η Εύα Ντάκου ήταν νικήτρια και στους δύο αγώνες.

Οι γονείς των αθλητών συμμετείχαν στην αποστολή ως σύνοδοί και παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα  που δείχνει χαρακτηριστικά τα όσα βίωσαν οι ίδιοι παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών τους.

Advertisement

«Οι ποδηλάτες του ΠΣ Τρικάλων έκαναν εκπληκτική εμφάνιση στον αγώνα MTB που έγινε στη Σαλαμίνα το διήμερο 4-5 Μαρτίου. Η διαδρομή του αγώνα ήταν πολύ δύσκολη με πολλές τεχνικές απαιτήσεις και με ανηφορικά κομμάτια που έκοβαν την ανάσα, μιας και είχε σχεδιαστεί για το Διεθνή αγώνα που είχε προηγηθεί. Οι ποδηλάτες μας αντιμετώπισαν πολλά τεχνικά προβλήματα με τα ποδήλατά τους αλλά το εκπληκτικό είναι ότι όλοι τους ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους. Ο Παναγιώτης Σιδέρης αντιμετώπισε σημαντικό μηχανικό πρόβλημα με το λεβιέ των ταχυτήτων πριν τον αγώνα, αλλά δεν αγχώθηκε, και όχι μόνο ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα δεματικό στο λεβιέ αλλά πήρε και καλή θέση. Ο Αλέξανδρος Σιδέρης του βγήκε ο τροχός κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν πτοήθηκε ούτε όταν κλείστηκε από προπορευόμενο αθλητή στην ύψους 5 μέτρα ξύλινη ράμπα, και τερμάτισε σε πολύ αξιοπρεπή θέση. Ο εκπληκτικός Γιάννης Λούγγος αγωνίστηκε με ένα υποδεέστερο ποδήλατο για την κατηγορία, αλλά πέρναγε την 5 μέτρων ράμπα ως επαγγελματίας και τερμάτισε τον αγώνα. Ο Χρήστος Ντίνας αγωνίστηκε με ένα ποδήλατο που δεν «έστριβε», το επονομαζόμενο Τάνκς, και κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα παρόλο που είχε και πτώση. Ο εξαιρετικός Άρης Κουτσιβέτας του βγήκε ο λεβιές των ταχυτήτων στην εκκίνηση, και αγωνίστηκε με το λεβιέ στο ένα χέρι και τερμάτισε τον αγώνα. Ο πεισματάρης Αλέξανδρος Νικολός έπαθε κράμπες στην αρχή του αγώνα, αλλά συνέχισε και τερμάτισε τον αγώνα πέφτοντας στο έδαφος αμέσως μετά για να αντιμετωπίσει τον πόνο. Η προσηλωμένη στο στόχο Εύα Ντάκου επέδειξε εξαιρετική σοβαρότητα και κέρδισε τον αγώνα και τις 2 μέρες.  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας μας που παρέδωσαν μαθήματα αγωνιστικότητας και ήθους.»

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!
Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την οικονομική τους στήριξη μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy