Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Η αποκαλυπτική συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού λίγο πριν τη σύγκρουση

Όπως προκύπτει από τη συνομιλία ο σταθμάρχης δίνει έγκριση στην επιβατική αμαξοστοιχία να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του από τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, στην οποία όμως ήδη κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Advertisement

Μάλιστα, το κόκκινο φωτόσημο που αναφέρεται στη συνομιλία, δεν φαίνεται να ανησυχεί τους οδηγούς καθώς το σύστημα φωτοσήμανσης δεν λειτουργούσε.

Η συνομιλία μηχανοδηγού – σταθμάρχη:

Advertisement

Μηχανοδηγός: Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Advertisement

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Advertisement

Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός:  Έγινε, καλό βράδυ.

Advertisement

Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.

Advertisement

Η δεύτερη συνομιλία

Η δεύτερη συνομιλία που είχε προηγηθεί της πρώτης έγινε μεταξύ σταθμάρχη – κλειδούχου. Σε αυτήν ακούμε τον τελευταίο να ρωτά εάν πρέπει να γυρίσει το κλειδί στην ευθεία, με αποτέλεσμα το επιβατικό τρένο να συνέχισει στην κανονική γραμμή. Ωστόσο ο σταθμάρχης ανέφερε πως επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τη διαγώνιο  ένα τοπικό τρένο όπως και έγινε.

Advertisement

Ωστόσο, ο ίδιος μετά ξέχασε να επαναφέρει το κλειδί με αποτέλεσμα η επιβατική αμαξοστοιχία να συνεχίσει στη λάθος διαδρομή που κατέληξε στη φονική σύγκρουση με το εμπορικό τρένο.

Η συνομιλία σταθμάρχη – κλειδούχου:

Advertisement

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Βασίλη, να γυρίσω;

Advertisement

Σταθμάρχης: Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.

Advertisement

Η ομολογία του σταθμάρχη

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο σταθμάρχης Λάρισας ομολόγησε το τραγικό του λάθος το οποίο στοίχισε τη ζωή δεκάδων επιβατών. Μάλιστα, όπως είπε το αντιλήφθηκε μόλις άκουσε για το δυστύχημα.

Advertisement

Τώρα σε βάρος του 60χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία που μένει να αποτιμηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πιθανότατα αύριο, οπότε και θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις που θα αφορούν κάθε άλλο υπεύθυνο ο οποίος θα προκύψει στη διάρκεια της έρευνας της δικαιοσύνης.

Οι κατηγορίες που βρίσκονται από τις πρώτες ώρες των ερευνών στο κάδρο των Αρχών, αφορούν στο αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Advertisement

Παράλληλα, ερευνάται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια και κατά συρροή.

Advertisement

Την ίδια ώρα, που έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης για τον σταθμάρχη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, έμπειρος εισαγγελέας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, εποπτεύει το σύνολο των ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την αναζήτηση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα, έρευνες που διενεργούνται με εντολή του προς κάθε κατεύθυνση.

Advertisement

Generated by Feedzy