Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το διεθνές βραβείο συσκευασίας WorldStar κατέκτησε η ΟΛΥΜΠΟΣ

Ένα ξεχωριστό βραβείο, που το συνοδεύει το κύρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Συσκευασίας (WPO) και αντανακλά την ποιότητα και τις αξίες της ΟΛΥΜΠΟΣ, κατέκτησε η Ελληνική γαλακτοβιομηχανία στη Γερμανία.

Advertisement

Πρόκειται για βράβευση στον διαγωνισμό Packaging Awards WorldStar 2023, θεσμό που  ανάγεται στο 1970, και αποτελεί την σημαντικότερη διάκριση διεθνώς στο χώρο της συσκευασίας. Η επιτυχία της ΟΛΥΜΠΟΣ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη ότι είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που κατόρθωσε να διακριθεί μεταξύ υποψηφιοτήτων από 41 χώρες, οι οποίες συγκέντρωσαν 488 συμμετοχές.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ, έχοντας κερδίσει το χρυσό βραβείο στα Ελληνικά Packaging Awards το 2022, κατοχύρωσε το δικαίωμα συμμετοχής στα Worldstar Awards, όπου αξιολογήθηκε από 45 κριτές – στο σύνολό τους, καταξιωμένους ειδικούς και εμπειρογνώμονες του κλάδου της συσκευασίας διεθνώς.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά της συσκευασίας της ΟΛΥΜΠΟΣ που απέφεραν τη μοναδική αυτή διάκριση είναι:

•     Χρήση 30% ανακυκλωμένου πλαστικού (rPET)

Advertisement

•     Χρήση μη αποσπώμενου πώματος

Advertisement

•     Συμπιέσιμη φιάλη για μείωση όγκου απορριμμάτων

Στον διαγωνισμό των Worldstar Awards, οι συσκευασίες αξιολογούνται από την ομάδα των  κριτών συγκρινόμενες με παρόμοιες απ΄ όλο τον κόσμο. Τα βραβεία προκύπτουν με την ομόφωνη γνώμη τους, και την αρχή ότι ένα πακέτο είναι ανώτερο και πιο καινοτόμο στην κατηγορία του, σε σύγκριση με άλλα.

Advertisement

Τα βραβεία του WPO αναδεικνύουν τη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας συσκευασίας, και δημιουργούν ένα πρότυπο διεθνούς αριστείας που μπορεί να εμπνεύσει και άλλους.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Congress Center του Dusseldorf, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας έκθεσης Interpack – Processing and Packaging, που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια στη γερμανική πόλη, στον επιβλητικό εκθεσιακό χώρο Messe.

Advertisement

Η ΟΛΥΜΠΟΣ, σεβόμενη το περιβάλλον και τους καταναλωτές, καινοτομεί διαρκώς, εφαρμόζοντας τις καλύτερες τεχνολογίες μείωσης αποτυπώματος CO2 στις συσκευασίες της, πιστή στη φιλοσοφία και το στόχο για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Advertisement

*Το βραβείο παρέλαβε η ομάδα της εταιρίας που βρέθηκε στο Dusseldorf για την απονομή:  Στη σχετική φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: Ξ. Παυλόπουλος (στρατηγικός σχεδιασμός), Δ. Λαϊτσας (προμήθειες), Ν. Μάρκου (R&D συσκευασιών), Χ. Ζησόπουλος (στρατηγικός σχεδιασμός), Σ. Δ. Σαράντης (Διοίκηση).

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy