Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Άξιος εκπρόσωπος της Θεσσαλίας η ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας!

Στους αγώνες του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε( 17-18 Φεβρουαρίου), νίκησε την ομάδα του Σ.Σ. Λάρισας με 9.5-0,5 και την ομάδα της Σ.Λ. Φαρσάλων με 9-1 και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα και την νίκη της περασμένης εβδομάδας εναντίον της Σ.Ε. Βόλου πάλι με 9-1 , εξασφάλισε την 1η θέση στο Περιφερειακό Ομαδικό Θεσσαλίας για το 2024!

Έτσι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της ερχόμενης εβδομάδας με την Α.Σ. Βόλου , θα εκπροσωπήσει την Θεσσαλία στο πρωτάθλημα της Ά Εθνικής που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή Ελλάδας στο σκάκι.

Advertisement

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 4-10 Ιουλίου στην πόλη μας , με συμμετοχή 34 ομάδων, με 450 αθλητές( μαζί με συνοδούς θα φτάσουν τα 700 άτομα!) και η συγκυρία είναι εξαιρετική για το σύλλογό μας που θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή πλασάρισμα κατάταξη στην παρθενική μας συμμετοχή.

Η ομάδα μας στην προσπάθεια που κάνει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε επίπεδο, τόσο αναπτυξιακά όσο και αγωνιστικά, ενισχύθηκε σχεδόν σε όλες τις σκακιέρες αποκτώντας ως επί το πλείστον νέους και ισχυρούς σκακιστές , με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα .

Ταυτόχρονα πρόσθεσε στην 1η σκακιέρα έναν παίκτη με τεράστιο βιογραφικό στο Ελληνικό σκάκι, τον επί πολλά χρόνια παίκτη της Εθνικής Ελλάδας ,GM Θάνο Μαστροβασίλη (Fide elo 2471) που έχει διατελέσει πρωταθλητής Ελλάδας το 2015, το 2018 και το 2022 , και προπονητής πολλών νέων πρωταθλητών που πρωταγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια.

Advertisement

Παράλληλα απέκτησε στη γυναικεία σκακιέρα μια ιδιαίτερα έμπειρη σκακίστρια , την Χανιώτισσα Αντιγόνη Σκαράκη  ( Fide elo 1981 ) που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο τόσο σε ατομικά Πανελλήνια πρωταθλήματα όσο και σε ομάδες Ά Εθνικής  καθώς και τους πολύ ταλαντούχους FM Χρήστο Κράλλη (fide elo 2335) , FM Πέτρο Τριμίτζιο (fide elo 2256) , Σπύρο Χαρτοφύλακα (fide elo 2088), Νεοκλή Δριστέλλα ( fide elo 1963) , Κοσμά Κούντρια (fide elo 1677), Δέσποινα Καλλιώρα (fide elo 1504), Δανάη Πετκάκη (fide elo 1103) .

Όλοι οι παραπάνω μαζί με τους “παλιούς ” πλέον Κλέαρχο Γκούντρα (fide elo 1968), Βασίλη Τσεκούρα, Δημήτρη Μαυρουδή και τα νέα παιδιά που έρχονται από κάτω που αναδείχθηκαν πρωταθλητές νεανικού Θεσσαλίας πέρυσι δημιουργούν μια ισχυρή ομάδα , σε όλα τα επίπεδα που φιλοδοξεί να καθιερωθεί στις ισχυρές της Ελλάδας κάνοντας τα Τρίκαλα σκακιστικό σημείο αναφοράς.

Τα στιγμιότυπα είναι από τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου που ήταν πολύ ανταγωνιστικές (κάποιες παρτίδες κράτησαν 5 ώρες) με πολύ καλές ομάδες που μας δυσκόλεψαν πολύ περισσότερο από ότι δείχνουν τα τελικά σκορ.

Advertisement

Η ΣΚΑ.ΚΙ. θα είναι η μόνη ομάδα των Τρικάλων σε όλα τα αθλήματα που θα παίξει στην Ά εθνική κατηγορία και θα παλέψει για την ψηλότερη θέση που της αναλογεί!

Ευχαριστούμε πολύ όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια , τον Δήμο Τρικκαίων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλης Λάππαςγια την παραχώρηση της υπέροχης αίθουσας του Λαογραφικού Μουσείου για τους σκακιστικούς αγώνες και όλους όσους ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας για υποστήριξη των μεγάλων διοργανώσεων που αναλάβαμε τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα εν όψη της τεράστιας σε μεγέθη και οφέλη , διοργάνωση της Ά Εθνικής στα Τρίκαλα, θα την χρειαστούμε στο μέγιστο βαθμό .

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του ΠΟΑ Θεσσαλίας στο λινκ

https://chess-results.com/tnr878874.aspx?lan=1

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy