Follow Us

ΤΖΙΡΟΙ

Δείτε τζίρους και αποδόσεις από το ανταλλακτήριο για όλους τους αγώνες στο κουπόνι της ημέρας. Στο planb24.gr μπορείτε να βρείτε τον συνολικό τζίρο για “αποτέλεσμα αγώνα” και “under/over”, όπως επίσης και το ποσοστό τζίρου επί του συνολικού για κάθε σημείο, ενώ στην πληροφορία περιλαμβάνεται και η απόδοση για το κάθε σημείο.

Παράλληλα, μπορείτε να κατατάξετε τους αγώνες στη λίστα με βάση το τζίρο τους, το ποσοστό τζίρου στο σημείο που θέλετε ή την απόδοση, ενώ η πληροφορία είναι ζωντανή και ανενεώνεται χωρίς να χρειάζεται να κάνετε refresh τη σελίδα.

Τι είναι τα ανταλλακτήρια στοιχήματος

Τα ανταλλακτήρια είναι επί της ουσίας στοιχηματικές πλατφόρμες όπως όλες οι υπόλοιπες που γνωρίζουμε (πχ Bet365 ή NOVIBET), δίνοντας στους παίκτες τη συνατότητα να ποντάρουν σε διάφορα γεγονότα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές. Στα ανταλλακτήρια οι παίκτες μπορούν τόσο να “αγοράσουν” (back) όσο και να “πουλήσουν” (lay) το αποτέλεσμα ενός γεγονότος, ενώ επιπλέον μπορούν να το κάνουν και σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του γεγονότος ώστε είτε να μετριάσουν τις απώλειές τους ή να κλειδώσουν το κέρδος τους.

Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε οτι στα ανταλλακτήρια οι παίκτες παίζουν στοίχημα μεταξύ τους και όχι ενάντια στην πλατφόρμα, ενώ η τελευταία αποκομίζει κέρδος όχι από τη γκανιότα αλλά από μια μικρή προμήθεια επί των κερδών των παικτών. Η διαφορά αυτή επιτρέπει στα ανταλλακτήρια να προσφέρουν γενικά καλύτερες αποδόσεις από τις παραδοσιακές στοιχηματικές πλατφόρμες, ενώ δεν βάζουν και όρια στα ποσά τα οποία μπορεί να πονταριστούν σε κάθε γεγονός (εφόσον δεν ρισκάρουν τα δικά τους χρήματα), κάτι το οποίο δίνει και ουσία στην έννοια του τζίρου στο στοίχημα.

Τι ρόλο παίζει ο τζίρος στο στοίχημα;

Ο τζίρος δείχνει το ποσό το οποίο έχει πονταριστεί σε μια αγορά (πχ αποτέλεσμα αγώνα) καθώς και σε κάθε σημείο της αγοράς ειδικότερα (πχ γηπεδούχος, ισοπαλία, φιλοξενούμενος). Από τα ποσά αυτά, αλλά και τις αποδόσεις, μπορούμε να δούμε:

  • Ποιά είναι τα πιο εμπορικά παιχνίδια καθώς γενικά τραβάνε τον μεγαλύτερο τζίρο.
  • Τυχόν λάθη σε στοιχηματικές πλατφόρμες τα οποία μας οδηγούν και σε value επιλογές (διαβάστε περισσότερα για το value στο στοίχημα), δηλαδή με αξία. Πχ, εφόσον ένα σημείο προσφέρεται σε μια στοιχηματική πλατφόρμα σε απόδοση μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ανταλλακτηρίου, πιθανόν έχει εκτιμηθεί λάθος από την πλατφόρμα και ίσως αξίζει να το ποντάρουμε. Αυτό ισχύει γιατί στο ανταλλακτήριο, οι ίδιοι οι παίκτες είναι αυτοί που διαμορφώνουν την απόδοση, η οποία γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως δίκαια.
  • Στοιχηματικές ευκαιρίες εφόσον εντωπίσουμε γεγονότα ή σημεία με αφύσικα μεγάλο τζίρο για τη δημοφιλία τους. Εδώ είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως παρότι μπορεί να έχουμε εικόνα για το τζίρο μιας αγοράς, δεν ξέρουμε πόσοι παίκτες έχουν κάνει το τζίρο αυτό, άρα θα πρέπει να βλέπουμε με προσοχή αφύσικα μεγάλους τζίρους και να προχωράμε πιο βαθεία στη μελέτη ενός γεγονότος.

Συνεπώς μπορεί οι τζίροι να είναι ένα καλό στοιχηματικό εργαλείο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τυφλοσούρτη για το που πρέπει ή δεν πρέπει να ποντάρουμε.

Οι τζίροι στο planb24.gr

Στο Planb24 σας προσφέρουμε πληροφόρηση για τους τζίρους από το ανταλλακτήριο της Betfair, και συγκεκριμένα για τις αγορές αποτέλεσμα αγώνων και under/over 2,5 γκολ. Ο λόγος είναι πως η Betfair αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο παγκοσμίως, συγκεντώνοντας τους περισσότερους παίκτες και τους μεγαλύτερους τζίρους. Συνεπώς τα όποια ποσά ή αποδόσεις αποτελούν την καλύτερη δυνατή επικόνιση της πραγματικότητας για το εκάστοτε γεγονός.

Για ιστορικούς λόγους, να θυμήσουμε εδώ πως η Betfair είναι από τα παλιότερα ανταλλακτήρια στον κόσμο, έχοντας συγχωνευθεί το 2001 με το flutter.com, το έταιρο των παλιών ανταλλακτηρίων, και συγκεντρώνει άνετα τη μεγαλύτερη ρευστότητα στο είδος του. Εκτός από τη Betfair, αξιόλογες προσπάθειες για τη δημιουργία εναλλακτικού ανταλλακτηρίου έχουν γίνει από τις BETDAQ, Smarkets και Matchbook, ωστόσο παρότι ίσως πιο τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες, δεν έχουν καταφέρει σε καμία περίπτωση να φτάσουν τη δυναμική της Betfair, με τζίρο σημαντικά μικρότερο σε καθημερινή βάση.

Τέλος, να υπογραμμίσουμε πως στη χώρα μας δεν λειτουργούν ανταλλακτήρια καθώς βρίσκονται εκτός του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τα τυχερά παίγνια και η συμμετοχή παικτών από την ελληνική επικράτεια σε αυτά είναι παράνομη.