Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Βίοι παράλληλοι χθες για τους Αφους Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης έγινε ο πρώτος αρχηγός Ελληνικού συλλόγου που σήκωσε Ευρωπαϊκό τρόπαιο, έχοντας ο ίδιος βιώσει ως παίκτης του Ολυμπιακού πολλές δύσκολες ποδοσφαιρικές “ιστορίες”. Μια από αυτή, άγνωστη στους περισσότερους, διαδραματίστηκε χθες με “συμπρωταγωνιστή” τον αδερφό του!

Χθες βράδυ ο Κώστας Φορτούνης βίωσε μαζί με την ομάδα του, τις πιο έντονες στιγμές τους. Ο μεν Τρικαλινός σούπερ σταρ, καταξιώθηκε ως πρώτος Έλληνας παίκτης που σήκωσε ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο σε επίπεδο συλλόγων έπειτα από μια καριέρα γεμάτη έντονες συγκινήσεις σε πολλές μέρες χαράς αλλά και έντονου προβληματισμού! Ο δε Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας μας που έφτασε ως τη «βρύση» των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ και επέστρεψε με τη στάμνα γεμάτη από δόξα και συγκίνηση!
Κι όμως για τον 31χρονο μεσο-επιθετικό όλη αυτή η διαδικασία δεν ήταν τόσο εύκολη αν σκεφτεί κανείς πόσα πέρασε τα τελευταία χρόνια από τους απανωτούς τραυματισμούς του αλλά και την απαξίωσή του (!!) από προπονητές που δεν τον υπολόγιζαν ως βασικό κομμάτι του σχεδιασμού τους, τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική ομάδα!
Αναγκασμένος να πορευθεί, σε αυτή την «θεότρελη» φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων» από την απαξίωση της ομάδας μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη, ως την Ιστορική αποθέωση της 29ης Μαίου, με ανάμεικτα συναισθήματα, ήταν ο Κώστας Φορτούνης.
Στιγμές στα όρια του ενθουσιασμού και της απογοήτευσης όπως τις κουβαλάει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του – την οποία ο ίδιος θέλησε να συνεχιστεί εδώ, απαρνούμενος ακόμα και τα δολάρια των αραβικών χωρών – ώσπου να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο…
Κι όμως, αυτή η μέρα έκρυβε άλλη μια δύσκολη κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί λόγω μιας απίθανης – ποδοσφαιρικά – ιστορίας με άμεση «εμπλοκή» του οικογενειακού του περιβάλλοντος!!

Το ματς της χρονιάς για τον ΑΣ Μετέωρα του Θοδωρή Φορτούνη που “χάθηκε” στα χαρτιά!

Χθες το απόγευμα, στην Καλαμπάκα απ’ όπου κατάγεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας μπαράζ για μια θέση στην Γ’ εθνική, όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, ανάμεσα στον ΑΣ Μετέωρα και την Μαλεσίνα. Η ομάδα της Καλαμπάκας ήθελε μόνον τη νίκη έτσι ώστε να ακολουθήσει από αυτό το γκρουπ τον Ολυμπιακό Βόλου στην 3η κατηγορία.

Τα αδέρφια Κώστας και Θοδωρής Φορτούνης…

Advertisement

Αρχηγός σε αυτή την ομάδα είναι ο Θοδωρής Φορτούνης, μεγάλος αδερφός του Κώστα – αμυντικός κατά κύριο λόγο – και με την εμπειρία του, η «ψυχή» της ομάδας. Ουκ ολίγες φορές εξάλλου, ο Κώστας έχει ανέβει όποτε είχε την ευκαιρία να δει ματς του ΑΣ Μετέωρα. Χθες δε θα μπορούσε βέβαια καθώς υπήρχε ο τελικός του Κόνφερενς Λιγκ, αλλά δυστυχώς για την ομάδα της Καλαμπάκας και τον αρχηγό της Θοδωρή Φορτούνη το ματς δεν έγινε κι όπως όλα δείχνουν θα «χαθεί» στα χαρτιά!!
Αιτιά; Η αδυναμία διεξαγωγής του αγώνα, λόγω της μη έκδοσης της νομότυπης άδειας τέλεσης του αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Μετεώρων κάτι που βάσει του ΚΑΠ καθιστά ως υπεύθυνη τη γηπεδούχο ομάδα μιας και αυτή έπρεπε να την εξασφαλίσει!
Φοβερό, αλλά… έγινε! Η Μαλεσίνα από την πλευρά της, και προς τιμή της, έκανε ότι μπορούσε – σύμφωνα και με τους ανθρώπους της ομάδας της Καλαμπάκας – προκειμένου το ματς να γίνει κανονικά αλλά από την πλευρά του ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν κάθετος μιας και δεν μπορούσε ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη κάτι που διατυπώνεται ως ένα σημείο και στον Κ.Α.Π.
Από χθες το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες με άμεση εμπλοκή και της ΕΠΟ. Κανείς δεν ήθελε, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, να υπερβεί του κανονισμούς κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής χθες το απόγευμα να «κλείσει» το Φύλλο Αγώνα για να το στείλει στην Ομοσπονδία προκειμένου αυτή να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την τύχη του ματς, που όπως ορίζει το «γράμμα του νόμου» θα κατακυρωθεί υπέρ της Μαλεσίνας και εις βάρος του ΑΣ Μετεώρων!
Σε κακή κατάσταση, όπως ήταν φυσικό, ο Θοδωρής Φορτούνης – καλώς χάθηκε άνευ αγώνα, το ματς της χρονιάς για την ομάδα του – και λογικά στεναχωρημένος κι ο Κώστας λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της «Αγιασοφιάς» κόντρα στην Φιορεντίνα!
Ο Κώστας Φορτούνης κλήθηκε να διεκδικήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού αφήνοντας εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου άλλη μια στενάχωρη κατάσταση!
Σαν τόσες και τόσες που βίωσε προσωπικά από το ξεκίνημα της καριέρας του! Ναι… Τόσες πολλές… Μια καριέρα που βρέθηκε αρκετές φορές στον «αέρα» όχι με δικιά του ευθύνη!

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Έτσι να θυμηθούμε μια από τις πολλές… Πριν 14 χρόνια, ήταν τέτοια εποχή το 2010 ο 17χρονος ταλαντούχος Φορτούνης στον πάγκο των Τρικάλων, όπως είχε γυρίσει από κάποιες δοκιμές στον Ολυμπιακό (!) όπου τον κατέβαζε στου Ρέντη ο παππούς του..

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Όταν η μοίρα “έσωσε” το ταλέντο του Κώστα Φορτούνη!
Εκείνο τον Μάιο τα Τρίκαλα έπαιζαν – στην Γ’ εθνική τότε – ένα ματς με την Αναγέννηση Επανομής εκτός έδρας. O προπονητής της Θεσσαλικής ομάδας (Σέρβος) τον είχε στον πάγκο με το σκεπτικό πως αυτό το παιδί «δεν είναι για πολλά περισσότερα» και το καλοκαίρι θα δούμε τι θα κάνουμε – τουτέστιν μεθερμηνευόμενον «σε πιο χωριό θα τον παρκάρουμε» – κι ο Θεός βοηθός. Κατά τη διάρκεια του ματς έγινε γνωστό πως στις εξέδρες βρίσκονταν ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Νέων Γιώργος Κωστίκος (παλαίμαχος άσσος ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού κλπ) και οι άνθρωποι της ομάδας όπως και φίλαθλοι (!) έλεγαν στον προπονητή να τον βάλει έστω και για λίγο να τον δει ο Κωστίκος! Από τα πολλά παρακάλια (!!) κι ενώ τα Τρίκαλα ήταν μπροστά στο σκορ, ο Φορτούνης μπήκε ως αλλαγή στο 90ο λεπτό… Ναι, στο 90ο λεπτό! Στην πρώτη φάση, ο γκολκίπερ της Επανομής εκτέλεσε ελεύθερο βολέ κι ο Φορτούνης όπως υποδέχθηκε τη μπάλα κάπου πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, προσπάθησε με τη μια να τον «κρεμάσει» και να σκοράρει!! Γκολ δεν μπήκε αλλά ο Κωστίκος, σηκώθηκε να φύγει από τις εξέδρες λέγοντας σε κάποιους που του είπαν να κάτσει ως τη λήξη :
«Ο.Κ… Είδα αυτό που ήθελα!» και κάπου εκεί ξεκίνησε σεβασμός προς το πρόσωπό του! Πως τα φέρνει η ζωή… Και πόσα πράγματα, μπορεί να αλλάξουν στη μοίρα ανθρώπων και καταστάσεων, μέσα σε ένα λεπτό!
Υ.Γ. Ένας ακόμα Τρικαλινός, συνεχίζοντας την «φάμπρικα» είναι στα σκαριά του Ολυμπιακού έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια. Ο λόγος για τον Βασίλη Πρεκατέ μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Youth League που έχει δηλώσει ότι έχει ως πρότυπο τον Κώστα Φορτούνη!! Αυτά…

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy