Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Δεύτερη και …φαρμακερή για τον Παύλο Πολάκη. Μια ανάρτηση ρεβανσιστικού χαρακτήρα, σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι οδήγησε σε πορεία ρήξης τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με την ηγεσία του κόμματος. Έτσι πλέον τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη αφού ο Π.Πολλάκης διάλεξε την οδό της απόπειρας επιβολής προσωπικής ατζέντας που έρχεται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Advertisement

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ» προτείνοντας «εθελουσία στους δικαστές άνω των 60, δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια» την «κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ» όπως και «δημόσιο έλεγχο σε τουλάχιστον μία από τις 4 συστημικές Τράπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών». Δηλαδή προτάσεις που δεν βρίσκονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ουδέποτε έχουν υποστηριχθεί από την ηγεσία του κόμματος και εκφέρονται από τον υποψήφιο βουλευτή στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Αυτά μόλις λίγες μέρες μετά την διαφωνία του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση του ψηφοδελτίου των Χανίων και την απειλή της απόσυρσής του.

Advertisement

Μετά από αυτή την πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

Μάλιστα απευθύνοντας μήνυμα προς τον Π. Πολάκη αναφέρει πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Advertisement

Επίσης αξίζει να μνημονευθεί και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» όπου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «εγώ λειτούργησα ως Πρωθυπουργός με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως όταν θέλεις να υπερασπιστείς το δημόσιο συμφέρον συγκρούεσαι πολλές φορές με αυτούς οι οποίοι έχουν ίδιον συμφέρον. Αλλά με θεσμικούς παράγοντες και οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ότι και να συνέβη χθες εγώ δεν έχω αισθήματα ρεβανσισμού. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς». Μια δήλωση δηλαδή σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από αυτό του Παύλου Πολάκη.

Advertisement

Σφοδρή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία

Στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αντέδρασε και η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για “τοξική γραμμή Τσίπρα” και “εποχές κάτω πλατείας”, σχετικά με την στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών “επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη”.

Advertisement

“Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν.

Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν”.

Advertisement

Πηγή: news247.gr

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy