Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Μαμά …έφτασα”

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Advertisement

Η τραγική συμφορά στα ΤΕΜΠΗ έκανε όλη την Ελλάδα και την Ανθρωπότητα να γονατίσει και να προσευχηθεί για τις αθώες ψυχές.

«Ψυχές καθαρές και αρρυπώτοις χείλεσι», όπως λέγει η Ωδή της Μεγάλης Τετάρτης, έφυγαν για πάντα και εγκατέλειψαν τα εγκόσμια, χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Advertisement

Κλαυθμός, Οδυρμός και πρωτοφανής οργή για την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία, από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους.

Διαχρονικές οι αγκυλώσεις στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) και οι μαύρες τρύπες με τα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων ήταν η αιτία της καταστροφής.

Advertisement

Τα … τυφλά τρένα, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, το χειροκίνητο σύστημα ελέγχου, η έλλειψη τηλεματικής, και φωτεινών σηματοδοτών καθώς και οι … βρώμικές πολιτικές παρεμβάσεις και στην επιλογή του προσωπικού και στην προμήθεια της λοιπής υποδομής καθώς και η αμαρτωλή σύμβαση για το ECTS του 2016, ήταν η χαριστική βολή για τον Ο.Σ.Ε.

Advertisement

Ζαλίζουν τα ποσά που δόθηκαν για τα ΤΡΕΝΑ από το 2.000 μέχρι σήμερα, για το υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του δικτύου.

Όλη αυτή η Ιστορία στοίχισε 27 δις.ευρώ, που ήταν χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Advertisement

Και τα χρήματα τα … έφαγαν και ο Ο.Σ.Ε. λειτουργούσε με κανόνες του 19ου αιώνα.

Ήταν πολλά τα … λεφτά, που έφαγαν όσοι είχαν την … κουτάλα στο χέρι.

Advertisement

Βρέθηκε λοιπόν ο Ο.Σ.Ε. στα αζήτητα και τον ξεπούλησαν μόνο για 45 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Δεν ήταν η ΚΑΚΗ ΩΡΑ ήταν ή ΚΑΚΗ ΧΩΡΑ και η ΚΑΚΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα χέρια του οποίου έπεσε η … καυτή πατάτα της καταστροφής, στα Τέμπη.

Κυβέρνηση και ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έβλεπαν τα τρένα να φεύγουν, χωρίς γυρισμό, αλλά δεν έδιναν καμία σημασία, μιας και δεν τους ενοχλεί ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων στα Τέμπη, όπως δεν τους στενοχώρησε και ο θάνατος περίπου 40.000 Ελλήνων, που έφυγαν από την πανδημία, αφού διέλυσαν και το Ε.Σ.Υ. και 104 ψυχές στην φωτιά στο ΜΑΤΙ.

Advertisement

Τα κορκοδείλια δάκρυα και τα χαμόγελα μέσα στην κόλαση των Τεμπών, δείχνουν ποιοι μας κυβερνούν και ποιους ψηφίζουμε.

Είναι αργά για … δάκρυα.

Advertisement

Οι διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών Οργανώσεις του Ο.Σ.Ε. τα εξώδικά των εργαζομένων προς τους Αρμοδίους και η παρέμβαση της Ε.Ε. για το επικίνδυνο σύστημα του Ο.Σ.Ε., έμειναν στα συρτάρια, εάν δεν πετάχτηκαν.

Advertisement

Η επικοινωνιακή τακτική του Πρωθυπουργού με το «Ανθρώπινο Λάθος» και με το «ποτέ ξανά» εξόργισε πολύ την κοινωνία και έδειξε ασέβεια προς τους νεκρούς των Τεμπών.

Το ανθρώπινο λάθος, του μοιραίου Σταθμάρχη, που ήταν τοποθετημένος από το «Σύστημα» Μητσοτάκη, δεν δίνει καμία απάντηση στο ΓΙΑΤΙ;

Advertisement

H κοινωνία πιστεύει πως το Έγκλημα των Τεμπών είναι ειδεχθές και διαχρονικό και ότι πρωτίστως είναι πολιτικό έγκλημα.

Όσοι ήταν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Μεταφορών από το 2010, που άρχισε η διάλυση και το ξεπούλημα του Ο.Σ.Ε., είναι όλοι τους ένοχοι ή ηθικοί αυτουργοί.

Advertisement

Όλοι τους είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αθώες ψυχές και να κλείσουν σπίτια.

Advertisement

Η «κόλαση του Δάντη» που είδαμε από τις εικόνες των Μ.Μ.Ε. στα ΤΕΜΠΗ δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη κι ούτε να … κουκουλωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την διορισμένη επιτροπή.

Όχι άλλη υποκρισία και όχι άλλο αίμα στις ράγες του Ο.Σ.Ε.

Advertisement

Τα ανατριχιαστικά ευρήματα και η «Άκρα του τάφου σιωπή», που τα είδε όλος ο Λαός, δημιουργούν κρίση εμπιστοσύνης, στην κυβέρνηση και στο πολιτικό Σύστημα.

Όχι άλλα ψέματα, όπως αυτά που έλεγε ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στην Βουλή, ότι οι κινήσεις των τρένων είναι πλήρως εξασφαλισμένες και ζητούσε μάλιστα να ανακαλέσει ο καταγγέλλων Βουλευτής τις Αντιπολίτευσης και μάλιστα «Αμέσως».

Advertisement

Πάντως τα Εξπρές του θανάτου του Μητσοτάκη έφεραν και τα εξπρές της οργής όλης της κοινωνίας, που κατέβηκε στους δρόμους, διαμαρτυρόμενη για το Έγκλημα και όλοι ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και όχι ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Advertisement

Είναι ΩΡΑ για ευθύνες για όλους και ζητείται κάποιος Υπεύθυνος και με καθαρά χέρια , για να βγάλει την χώρα από τον πολιτικό ΒΟΥΡΚΟ.

Εάν αυτό γινότανε σ’ άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση, αλλά οι πολιτικοί μας έχουν την νοοτροπία της… γείτονας χώρας, που ο Ερντογάν παραμένει «Πρόεδρος», έστω κι αν ο σεισμός έστειλε στον Άδη πάνω από 150.000 ψυχές.

Advertisement

Η παραίτηση Ζηλιασκόπουλου από την επιτροπή διερεύνησης των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος, μετά από την κατακραυγή και την θύελλα αντιδράσεων, σημειωτέον ότι οι Σιδηροδρομικοί των θεωρούν «Νεκροθάφτη» του Ο.Σ.Ε., γιατί χρημάτισε Διευθύνων Σύμβουλος, δείχνει πως το Μαξίμου δεν πρέπει να παίξει με την ΦΩΤΙΑ και δεν πρέπει να προκαλεί την Λαϊκή οργή. ΟΧΙ στην Επιτροπή… Μαϊμού…!

Το μοιραίο λάθος του Σταθμάρχη είναι η κορυφή του παγόβουνου της Διαπλοκής και της Διαφθοράς. Απομένει να δούμε και την βάση του παγόβουνου.

Advertisement

Οι εικόνες «Αποκάλυψη» στον «κρανίου τόπο» των ΤΕΜΠΩΝ πρέπει να φανερώσουν τους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος αυτού, που είναι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Είναι ΕΝΟΧΟΙ και Μοιραίοι.

Advertisement

Το δράμα που ζουν οι οικογένειες, ο πόνος των γονιών και η τραγικότητα του θέματος δεν θα την λύσει κανένας πολιτικός, ούτε τα ψεύτικα δάκρυά τους, ούτε οι απαράδεκτες δικαιολογίες, μέσω του FACEBOOK.

Τα λόγια μιας χαροκαμένες Μάνας «τι να θάψω τώρα την στάχτη» το μήνυμα ενός νέου ανθρώπου προς την μητέρα του, πριν γίνει το έγκλημα. «Μαμά θα σε πάρω μόλις φτάσω» είναι συγκλονιστικά.

Advertisement

Τραγικό επίσης είναι και ένα σκιτσογράφημα με ένα νέο παιδί, απ’ αυτά που έφυγαν, τυλιγμένο μέσα σ’ένα αραιό σύννεφο αγιότητας, και πηγαίνοντας προς την «Ουράνια Βασιλεία» έγραψε το «Μαμά έφτασα».

Εάν υπήρχαν και σήμερα «Ερινύες» της μυθολογίας, που κυνηγούσαν όσους διέπρατταν εγκλήματα, είναι βέβαιο, πως οι Ένοχοι θα έχαναν τον ύπνο τους.

Advertisement

Ο μεγάλος τραγικός ποιητής Αισχύλος έγραψε (525-456π.Χ.) το «Έστι δίκης οφθλαμός ος τα πανθορά» δηλ υπάρχει ένα δίκαιο μάτι που τα βλέπει όλα. Είναι το μάτι της Θείας Δικαιοσύνης.

Advertisement

Αυτό το μάτι υπάρχει και σήμερα και είναι ο ΘΕΟΣ, που βλέπει τα πάντα.

Ο Θεός, λοιπόν, ας δώσει βάλσαμο παρηγοριάς στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους αδικοχαμένους, στο πολιτικό έγκλημα των Τεμπών, και ας βοηθήσει να τιμωρηθούν οι ΕΝΟΧΟΙ, όποιοι κι αν είναι.

Advertisement

Η φωτιά στο Μάτι έκαψε τον Αλέξη Τσίπρα και η κόλαση των Τεμπών θα εξαϋλώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Θεός αργεί αλλά δεν λησμονεί…!

Advertisement

Αυτή είναι η Ελλάδα που δεν θέλουμε αλλά και δεν την αλλάξαμε με την ψήφο μας.

Είχε άδικο και ο Τσώρτσιλ που έλεγε «πως κάθε Λαός έχει την κυβέρνηση που του ταιριάζει;».

Advertisement

Ασφαλώς και όχι.

Αυτό είναι το Περίφημο…. Επιτελικό … Μπάχαλο του Γεραπετρίτη και του Μητσοτάκη.

Advertisement

Θαυμάστε το…!

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy