Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Με την φανέλα του Παλαιόπυργου στο Μπουένος Άιρες!!!

Tα μέρη που τριγυρίζει ο νεαρός με τη φανέλα της Αναγέννησης Παλαιοπύργου(!) ανήκουν στο Μπουένος Άιρες(!)-και, διαβάζω μόλις τώρα, στο Μαρ Δε Πλάτα-την πρωτεύουσα της Αργεντινής (έχουν καλοκαίρι τώρα στο Νότιο ημισφαίριο), τη χώρα του Μαραντόνα και του Μέσσι, του τάνγκο και των γκάουτσος.
Ο δε νεαρός είναι ο Nikolas Faracet Tsardikos, Έλληνας 3ης πια γενιάς μεταναστών, με καταγωγή από την Αρκαδία και γιος της Χριστίνας Τσαρδίκου, Προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού NOSTOS της (πολυάριθμης και πολύ ζωντανής) εκεί ελληνικής παροικίας.
Το καλοκαίρι ένα γκρουπ του NOSTOS επισκέφτηκε που την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα και, στον δρόμο για την Αθήνα, σταμάτησε στον Παλαιόπυργο.
Εδώ, ανάμεσα στα δώρα που πήρε, ήταν και η εικονιζόμενη φανέλα της τοπικής Αναγέννησης (δια χειρός ενός παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας, του Γιάννη Βασιλάκου), μιας ποδοσφαιρικής ομάδας από της καλύτερες του Νομού κάποτε, με πλήθος παιδιών του χωριού να έχουν φορέσει και ιδρώσει τη φανέλα της αλλά που τα τελευταία χρόνια παλεύει να ενώσει τα κομμάτια της.
Ταπεινό δώρο, αν και ο εικονιζόμενος Νίκος το τιμάει δεόντως, αλλά όπως είπε και ένας (βέρος) Αργεντινός του γκρουπ, αστειευόμενος μάλλον, όταν η Αναγέννηση Παλαιοπύργου πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα, θα αποκτήσει τεράστια αξία. Το επιμύθιο;
Μην κλαις για μας Αργεντινή, θα επιστρέψουμε!
Ή…
Η φανέλα των πρωταθλητών στη χώρα των πρωταθλητών
(*) Το κείμενο είναι του Θύμιου Γιώτα και αναρτήθηκε στη σελίδα “Παλαιόπυργος Τρικάλων, Οι ρίζες μας” στο facebook

Advertisement

Generated by Feedzy