Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Νίκη για την Κ14 μπάσκετ των Μετεώρων

Συνεχίστηκε το Τουρνουά μπάσκετ Γαλανόλευκα Αστέρια Κ14, για τον όμιλο των Τρικάλων. Η ομάδα under-14 της Ακαδημίας του Α.Ο. Καλαμπάκας, τέθηκε αντιμέτωπη στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, στο ΄Κατσιμήδειο΄ Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων, την Κυριακή 7/4/2024, απέναντι στην Ακαδημία των Ικάρων, τμήμα που προπονεί ο κ. Αργυρόπουλος.
Οι αθλητές του Α.Ο.Κ. ζευγάρωσαν τις επιτυχίες τους, αφού χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για να… δραπετεύσουν νικητές !

 

Του Χρήστου Α. Πίσσα (Τα Μετέωρα)

Advertisement

Δεν κρύβουν τη χαρά τους οι νικητές (από αριστερά):Βούζας, Σιούτας Κ., Μαυρίκος, Σιούτας Α., Αλιάγας, Πίσσας, Καραγιάννης

Το ματς
Με τον ιδιότυπο/ιδιαίτερο κανονισμό, βάσει της Προκήρυξης, στον κανονικό αγώνα οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο νίκες στα τέσσερα 10λεπτα που παίχτηκαν (o AOK επικράτησε στο 1ο και στο 3ο). Για την ιστορία και μόνο: 14-18, 14-8, 10-16, 19-9.
Έτσι οι δύο αντίπαλοι, οδηγήθηκαν σε πρόσθετο έξτρα χρόνο.
Στην πρώτη 5λεπτη παράταση, προέκυψε ισοπαλία (σκορ 9-9).
Χρειάστηκε και δεύτερη χρονική περίοδος για να αναδειχθεί νικητής.
Ο φωτεινός πίνακας δείχνει ότι απομένουν ακόμη 03΄΄ (τρία δευτερόλεπτα) πριν το τέλος και υπάρχει πάλι ισόπαλο σκορ (9-9). Όμως ο ΑΟΚ κερδίζει το δικαίωμα ελεύθερων βολών!
Ο Κώστας Σιούτας βρίσκεται στη ΄΄γραμμή της… φιλανθρωπίας΄΄. Εκτελεί την πρώτη, η μπάλα βρίσκει σίδερο. Παγωμάρα στον πάγκο της Καλαμπάκας.
Απόλυτη ησυχία στο γήπεδο για τη δεύτερη βολή. Ο βραχύσωμος play maker, σημαδεύει από τα 5,80μέτρα και βρίσκει στόχο! Ο ΑΟΚ είναι μπροστά 9-10. Ο μαέστρος coach Σπανός, έχει ένα τελευταίο time out. Δίνει τις τελευταίες κρίσιμες οδηγίες για να ανακόψει την επίθεση των γηπεδούχων. Δεν αλλάζει κάτι και η νίκη είναι πραγματικότητα!

Έπαιξαν για τον ΑΟΚ και σκόραραν, οι: Σιούτας Κ. 5 (5 β.), Πίσσας, Γκουργκούλιας, Καραγιάννης, Αλιάγας 55 (3β. 26δ.) αρχική πεντάδα, Βούζας 7 (2β. 1δ. 1τρ.), Σιούτας Α. Μαυρίκος 1.
Διαιτητής: Μπαρμπούτης Γ.

Το επόμενο παιχνίδι για τον Α.Ο.Κ. είναι εντός έδρας, το Σάββατο 13 Απριλίου (16:00), με τους Δαναούς.
Ενδιαφέρουν κι αυτά…
*Το φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων, στο Δημοτικό των Τρικάλων, οδήγησε στο καθυστερημένο τζάμπολ (στις 17:10 αντί 16: 30).

*Στις 12:30, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας Β΄ Εθνικής κατηγορίας, της α’ φάσης των πλέι οφ ανόδου, όπου η Trikala Basket κατάφερε και πήρε τη νίκη με 81-72 επί του ΝΟΕΛ (κάνοντας έτσι και το 1-0) επί της ομάδας του Ληξουρίου . Το παιχνίδι είχε απίθανες διακυμάνσεις και το Τρικαλινό συγκρότημα βρέθηκε πίσω ακόμα και με 18 πόντους, πριν βάλει μπροστά για την ανατροπή.
*Στις 14:30 είχε παιχνίδι βόλεϊ.
*Ο τίτλος του ΄one-man show΄ πηγαίνει αυτοδικαίως στον Αλιάγα των 55 πόντων (!). Ο Αντώνης έβαλε 12π. (5δ. 2β.) στους δύο πρόσθετους extra χρόνους.
*Ο Κ. Σιούτας πέτυχε τους συνολικά 5 πόντους του, με βολές, όλους στην παράταση!
*Δεν έλειψαν και κάποιες… ΄δυνατές΄ στιγμές, εκατέρωθεν των πάγκων, από αμφισβητούμενες διαιτητικές υποδείξεις.
*Ο ΑΟΚ είχε και κάποια… σκοτεινά διαστήματα στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο πρώτο πεντάλεπτο της 2ης και 3ης περιόδου, είχε πάθει κυριολεκτικά αφλογιστία, με επιμέρους παθητικό σκορ, αντίστοιχα 11-0 (!!) και 10-0 (!).
*Δουλεμένη, ανταγωνιστική ομάδα με πολύ καλές συνεργασίες οι ΄ΙΚΑΡΟΙ΄, με εξέχοντα τον Παπαστεργίου.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy