Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο ΠΑΟΚ άλωσε την Φρανκφούρτη και πέταξε στους «16»!

Ο φοβερός ΠΑΟΚ του Ραζβαν Λουτσέσκου επικράτησε με 1-2  της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη  στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League και κατέκτησε την πρωτιά του 7ου ομίλου, κάνοντας  δικό του το εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές καθαρές ευκαιρίες, με τον Δικέφαλο να μην επιτρέπει στην Άιντραχτ να ανοίξει το ρυθμό και να του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος όπου καθήλωσε το φίλαθλο κοινό. Ο Κεντζιόρα άνοιξε το σκορ στο 55′ εκμεταλλευόμενος τραγική ολιγωρία των αμυνομένων στην καρδιά της γερμανικής άμυνας και ο Μαρμούς απάντησε τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά, για να έρθει η μεγάλη στιγμή του 73ο λεπτού.

Εκεί που η ελληνική ομάδα βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και έκρυψε τη μπάλα, με τον Τόμας να κάνει το δυνατό σουτ, τον Τραπ να αδυνατεί να μπλοκάρει και τον Ζίβκοβιτς να τον τιμωρεί παραδειγματικά, παίρνοντας το ριμπάουντ και γράφοντας το 1-2.Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε παρά την προσπάθεια των αετών της Γερμανίας να αποτρέψουν την ήττα τους, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την Άιντραχτ να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι  (έμεινε με 10 καθώς αποβλήθηκε ο Γιάκιτς στο 90+4′) και τον ΠΑΟΚ να θριαμβεύει, παίρνοντας μία τεράστια νίκη που τον εκτόξευσε απευθείας στη φάση των “16” της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που δεν είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, Ελσίνκι και Αμπερντίν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στη Φινλανδία.

Advertisement

 

Στους ισχυρούς τον Μάρτιο

Ο “δικέφαλος” προσπέρασε τα playoffs για τη φάση των 16 και πλέον θα περιμένει τον αντίπαλό του τον προσεχή Μάρτιο Ο ΠΑΟΚ μαζί με τους υπόλοιπους επτά νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης, ενώ οι νικητές των playoffs θα συνθέσουν την οκτάδα των ανίσχυρων.

Η κλήρωση των ζευγαριών των playoffs (τρίτοι ομίλων Europa League με δεύτερους ομίλων Europa Conference League) θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι οκτώ νικητές αυτών των ζευγαριών θα μπουν στην κλήρωση μαζί με τον ΠΑΟΚ και τους υπόλοιπους νικητές ομίλων την 23η Φεβρουαρίου στη Νιόν της Ελβετίας. Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου και οι δεύτεροι μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14 του μήνα.

Advertisement

Αποτελέσματα

Ελσίνκι – Αμπερντίν 2-2
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ 1-2

Βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 13 (12-8)
2. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 9 (11-5)
3. Αμπερντίν 3 (8-10)
4. Ελσίνκι 2 (5-13)

Τελευταία αγωνιστική (4/12)

Advertisement

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι
Αμπερντίν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Advertisement

Generated by Feedzy