Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ράσελ και Φερστάπεν ίδιο χρόνο, στην πολ ποζίσιον του Μόντρεαλ

Οι Τζορτζ Ράσελ και Μαξ Φερστάπεν σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο (1:12.000) στο τέλος των δοκιμών κατάταξης του GP Καναδά, αλλά την πολ ποζίσιον κατέκτησε ο Βρετανός της -αναγεννημένης- Mercedes διότι σημείωσε νωρίτερα τον γύρο του. Αποκλεισμός-σοκ και των δύο Ferrari από την πρώτη δεκάδα.

Στη δεύτερη φορά στα χρονικά της Formula 1 που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, οι Τζορτζ Ράσελ και Μαξ Φερστάπεν πέτυχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στην εκπνοή των δοκιμών κατάταξης του GP Καναδά -9ου φετινού αγώνα της Formula 1- και ο νεαρός Άγγλος της Mercedes ήταν τελικά αυτός που καρπώθηκε την πολ ποζίσιον, διότι σημείωσε το γύρο του νωρίτερα.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα παραταχθούν οι δύο οδηγοί της McLaren, Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι, και στην τρίτη ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB με τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε στο τέλος να βελτιώσει το χρόνο του από την πρώτη προσπάθεια στο Q3, και παρά τις υποσχέσεις που άφησε νωρίτερα σήμερα θα εκκινήσει 7ος, δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα της RB.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, ήρθε στη δεύτερη περίοδο (Q2) με τον αποκλεισμό και των δύο Ferrari από τη δεκάδα. Ο 11ος Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι απλώς η SF-24 ήταν αργή σήμερα, ενώ ο Κάρλος Σάινθ ότι δεν είχε καθόλου πρόσφυση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι τα δύο ιταλικά μονοθέσια βγήκαν για την τελευταία τους προσπάθεια στο Q2 με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy