Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη-Ενεργοποιήθηκε το Copernicus

Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις πύρινες φλόγες προς κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους να τις εκκενώσουν.Πρόκειται για τους οικισμούς Μοναστηράκι και Δορίσκος, οι κάτοικοι των οποίων κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Φέρες.

Το ίδιο μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο πριν από τις 4 μ.μ. και οι κάτοικοι του οικισμού Άβαντας.

Advertisement

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Μοναστηράκι και Δορίσκο, για αυτοί αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση και των δύο αυτών οικισμών.

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης την πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης:

Πλέον επιχειρούν :

Advertisement

– 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 έναντι τεσσάρων,

– 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL έναντι ενός και προστέθηκαν και

– 2 ελικόπτερα CH-47 (CHINOOK)

ενώ στο έδαφος προστέθηκαν αλλοι 2 προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy