Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Χάος στη Γάζα, έκκληση ΠΟΥ για τους αμάχους

Ο πλήρης αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Η επιβολή αποκλεισμών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων στερώντας τους βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε σε ανακοίνωση ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

Στην κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Μέση Ανατολή αναμένεται να αναφερθεί το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Η ομιλία του Μπάιντεν είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ(ώρα Ελλάδος-1 μ.μ τοπική) και έρχεται εν μέσω αυξημένων προσπαθειών από πλευράς ΗΠΑ για ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

 

Το πέρασμα της Ράφας, στο νότιο σύνορο της Γάζας, με την Αίγυπτο, έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Advertisement

Τα χτυπήματα του Ισραήλ στην Γάζα καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο το πέρασμα τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στα σύνορα, ανέφερε στο dpa, προσθέτοντας ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα.

Advertisement

Generated by Feedzy