Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Έναρξη της σκακιστικής σεζόν στα Τρίκαλα

Συνεχίζεται και την φετινή σχολική χρονιά η λειτουργία των  τμημάτων  εκμάθησης σκακιού  της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων.

 Κάθε απόγευμα 17:30-20:00 από 2 έως 15 Σεπτεμβρίου θα    πραγματοποιούνται οι εγγραφές των ενδιαφερομένων παιδιών στον χώρο του Συλλόγου μας όπισθεν Αθλητικού Μουσείου Τρικάλων.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Θα λειτουργήσουν τμήματα διαφόρων επιπέδων Αρχαρίων -Ενδιάμεσων και  Προχωρημένων (αγωνιστικό  τμήμα) καθώς και τμήμα Ενηλίκων (η συμμετοχή στο οποίο θα είναι δωρεάν για όσους γονείς παιδιών της Ακαδημίας μας θέλουν να μάθουν περισσότερα για το Σκάκι!)

Το Σκάκι είναι μια δραστηριότητα που εξασκεί και ενισχύει πνευματικές και ψυχικές δεξιότητες!

Προωθεί την στρατηγική σκέψη , βελτιώνει την μνήμη και την αυτοσυγκέντρωση και φυσικά καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα μεταξύ των παικτών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ευφυΐας και της προσοχής, το σκάκι μπορεί να συνεισφέρει θετικά στη βελτίωση της επίδοσης των παιδιών στο σχολείο.

Ταυτόχρονα έχει αναγνωριστεί ως πνευματικό άθλημα και παρέχει όλα τα προνόμια του αθλητικού νόμου , όπως μοριοδότηση στους αθλητές που ανήκουν σε σωματείο και διακρίνονται σε Πανελλήνιες διοργανώσεις.

Advertisement

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η αρχή της νέας χρονιάς, βρίσκει τα αγωνιστικά μας τμήματα στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ!   Συγκεκριμένα  το αγωνιστικό τμήμα της ΣΚΑ.ΚΙ.  κατέκτησε την 9η θέση στο πρωτάθλημα Α Εθνικής Ελλάδος όλων των κατηγοριών ενώ  η Νεανική ομάδα με παιδιά έως 16 ετών  κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2024 στο ομαδικό!

Ταυτόχρονα οι σκακιστές μας που συμμετέχουν σε ατομικά τουρνουά ανά την Ελλάδα φέρνουν πανελλήνιες διακρίσεις και μετάλλια.

Σας περιμένουμε στην μεγάλη Σκακιστική οικογένεια του Συλλόγου μας

Advertisement

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6980397777 (Χρήστος Τοζάρος)  6988644516 (Φώτης Τσιάρας Προπονητής)

6979078646 (Γιώργος Στεφανής μέλος ΔΣ)

Email: ctozaros@gmail.com   ftsiaras81@gmail.com

website: skakitrikalon.blogspot.com

Advertisement

Facebook: ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων

Advertisement

Generated by Feedzy