Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται πείνα: Ανατιμήσεις «φωτιά» σε 800 κωδικούς προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων γονατίζουν τα νοικοκυριά, με την κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη με τις ανατιμήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών για τα ψώνια θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10-15% αφού οι αυξήσεις που έρχονται θα «ματώσουν» εκατομμύρια πολίτες.

Για παράδειγμα, τα τυροκομικά θα εκτοξευτούν έως και 30% πάνω σε σχέση με σήμερα, ενώ τεράστιες είναι και οι αυξήσεις στις τιμές των απορρυπαντικών που θα πάρουν έως και 20% πάνω, όπως και για τις βρεφικές πάνες που ανεβαίνουν κατά 21%.

Advertisement

Είδος πολυτελείας θα γίνουν αναψυκτικά και τα ροφήματα που αναμένεται να αυξηθούν έως και 35%, ενώ και τα αρτοσκευάσματα θα πάρουν την ανιούσα έως και 19%. οι τιμές.

Οι ανατιμήσεις

Advertisement

Τρόφιμα


Τυροκομικά έως 30%Αλλαντικά έως 8,5%Γαλακτοκομικά έως 7%Κρέατα 7%Αρτοσκευάσματα έως 19%Κονσέρβες, ελαιόλαδο, κρασιά έως 10%Σάλτσες για ζυμαρικά έως 21%Ποτά, καφέδες, σνακΑναψυκτικά και ροφήματα έως 35%Αλκοολούχα ποτά έως 13%Ελληνικός καφές έως 12%Σοκολατοειδή έως 12%Σνακ έως 12%

Advertisement

 
Είδη καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής


Βρεφικές πάνες 21%Καθαριστικά, απορρυπαντικά ρούχων-πιάτων έως 20%Σαμπουάν, αφρόλουτρα έως 13%Αποσμητικά έως 10%Χαρτικά έως 11%

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy