Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ασημένιος στο ευρωπαϊκό ο Καραλής

Ο Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με 5,87 μ. και έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του μετάλλιο σε ανοιχτό στίβο.

Ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,50 μ. και πέρασε με την πρώτη. Στη συνέχεια ανέβηκε χωρίς πρόβλημα στα 5,65 μ. και 5,75 μέτρα, ύψη που σε άλλες συνθήκες θα καθόριζαν την έκβαση του αγώνα, ωστόσο σήμερα το “νίκησαν” 9 αθλητές.

Στις προσπάθειες στα 5,82 μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, καθώς συνολικά πέρασαν πέντε. Ο Καραλής καθάρισε στη συνέχεια και το 5,87 μ. με την πρώτη και “κλείδωσε” τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αφού κανείς, πέραν του Ντουπλάντις, που το άφησε, δεν το ξεπέρασε. Η συνέχεια περιλάμβανε μόνο τον Έλληνα και τον Σουηδό, που έμειναν μόνοι στον αγωνιστικό χώρο για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή, αφού έκανε ένα άκυρο στο 5,92 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91 μ.), δοκίμασε ανεπιτυχώς από μία φορά στο 5,97 μ. και 6,02 μ. (πρώτος Έλληνας που δοκιμάζει πάνω από τα 6,00 μ. ) και στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο στον ανοιχτό. Στις εξέδρες μαζί με τον Χάρη Καραλή ήταν τόσο ο Πολωνός Μαρσίμ Στεεπάνσκι, που έχει την επίβλεψη του αθλητή στα άλματα, όσο και ο Γιώργος Πομάσκι που τον συμβουλεύει στο δρομικό κομμάτι.

Οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης και Γιάννης Νυφαντόπουλος πέρασαν έβδομοι τη γραμμή τερματισμού με 39.39 και έκλεισαν ιδανικά την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Advertisement

Τα μέλη της αποστολής ήταν στη ζώνη αναμονής, καθώς ήταν ένατοι στον ημιτελικό και βρέθηκαν μετά την απόσυρση της Γαλλίας στον τελικό της διοργάνωσης. Η ελληνική τετράδα μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει το φετινό της ρεκόρ, ωστόσο έδειξε πως έχει τις δυνατότητες και το έμψυχο δυναμικό να διεκδικήσει στο μέλλον ακόμη καλύτερα πλασαρίσματα. Η 4Χ100 μ. της χώρας μας έχει μέλλον, γιατί δουλεύει συστηματικά και ομαδικά και παράλληλα αποτελείται από τη νέα φουρνιά των σπρίντερ, την οποία πλαισιώνει με την πολύχρονη εμπειρία του ο άτυπος αρχηγός, Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Νικήτρια ομάδα ήταν η Ιταλία, που τερμάτισε σε 37.82 και ακολούθησε η Ολλανδία με 38.46 και στην τρίτη θέση η Γερμανία με 38.52

Advertisement

Generated by Feedzy