Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Α1 Γυναικών: Η Λευκάδα που βρήκε προπονητή, τα Χανιά που θέλουν… πακέτο παικτριών και η πλούσια μεταγραφική δραστηριότητα

Συνεχής είναι η μεταγραφική κινητικότητα των ομάδων της Α1 Γυναικών. Αρχικά τα νέα έρχονται από το Ιόνιο Πέλαγος και τη Λευκάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ebasket οι νησιώτισσες έχουν συμφωνήσει με τον Σταύρο Νανάκο. Ο πετυχημένος Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο των «μωβ», θέλοντας να διαγράψει άλλη μια καλή σεζόν στους πάγκους της κορυφαίας κατηγορίας μπάσκετ γυναικών.

Στην άλλη πλευρά και την Κρήτη αυτή τη φορά, τα Χανιά μιλούν με τις αδερφές Μαριλένα και Χριστιάνα Γεροστεργίου προκειμένου να τις αποκτήσουν…. «πακέτο». Η πρώτη μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Α2 Ιταλίας για την Μπατιπαλιέζε, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μασλαρινού. Η δεύτερη αγωνίστηκε στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου την σεζόν που μόλις τελείωσε, καταγράφοντας 22 εμφανίσεις και πολύ καλή παρουσία.

Τέλος τον προπονητή με τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο συμφώνησαν τα Χανιά. Όπως όλα δείχνουν, ο Έλληνας τεχνικός ικανοποίησε με το έργο του στη Λευκάδα και θα αναλάβει κατά 99% τα ηνία του ΟΑ.

Σε άλλα νέα της Α1 γυναικών, μια ανάσα από τον Πρωτέα Βούλας βρίσκεται η Ρία Πατεράκη! Η Ελληνίδα αθλήτρια, βοήθησε τον Εύνικο να πάρει την άνοδο στην Α1  και μάλιστα έβαλε κρίσιμο τρίποντο στο μεταξύ τους ματς ανόδου. Η ομάδα της Βούλας της έχει καταθέσει ικανοποιητική πρόταση και το φλερτ θα λήξει τις επόμενες ημέρες είτε θετικά είτε αρνητικά.

Advertisement

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, φαίνεται ο βοηθός του κόουτς Κεραμιδά, Αγγελίδης να αναβαθμίζεται σε πρώτο προπονητή. Κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα καθοδηγήσει τις «ασπρόμαυρες» στην νέα σεζόν Α1 γυναικών.

Οι κορυφαίοι της Α1 που συνεχίζουν το… «ψηστήρι» και οι ξένες αθλήτριες του πρωταθλήματος

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που και τη νέα σεζόν θα μονομαχήσουν για το νταμπλ, συνεχίζουν το… «ψηστήρι» και τις συζητήσεις αρχικά με Ελληνίδες παίκτριες. Μια κορυφαία φόργουορντ θέλουν οι «ερυθρόλευκες», ενώ μια κορυφαία γκαρντ οι «πράσινες». Μάλιστα οι δευτεραθλήτριες περιμένουν τις εξελίξεις στις νταμπλούχες για να δράσουν αναλόγως με όποιες Ελληνίδες δεν ανανεώσουν τη θητεία τους στο μεγάλο λιμάνι.

Όσον αφορά το θέμα των ξένων παικτριών, ομάδες και ΕΟΚ κατέληξαν στην ύπαρξη 3 αθλητριών στις 12αδες. Όμως αναμένεται να μπορούν να αλλάζουν με έναν τύπο rotation κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας της Α1. Αυτό φυσικά διευκολύνει τους «αιώνιους» που ουσιαστικά θα οργανώσουν το σχεδιασμό τους με 4 ξένες στο ρόστερ τους.

Το θέμα αυτό, θα καταλήξει εντός 3 ημερών, με ΕΟΚ και συλλόγους της Α1 να έρχονται σε καταρχήν συμφωνία.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy