Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Η απάντηση Πογέτ για Φορτούνη και τη φιλοσοφία του

Τους λόγους που δεν κάλεσε τον Κώστα Φορτούνη στις αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Γαλλία αποκάλυψε ο Γκουστάβο Πογέτ.«Στην Εθνική έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα να επιλέξεις τους παίκτες που παίζουν με συγκεκριμένο τρόπο. Για αυτούς τους δύο αγώνες αυτοί είναι οι παίκτες που θέλουμε. Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Κώστα. Τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί δεν ισχύει. Ούτε για τον Μπαλτάκο (σ.σ. ότι είχε κάποια σχέση), ούτε τίποτα. Αυτοί οι παίκτες που έχουμε καλέσει, είναι οι παίκτες που θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε για αυτά τα ματς. Εάν καλούσαμε τον Φορτούνη θα έπρεπε να αλλάξουμε το σύστημα σε 4-2-3-1 για να ταιριάξει καλύτερα και να παίξει το καλύτερο δυνατό. Ήταν το πιο δύσκολο τηλέφωνο που έχω κάνει. Απογοητεύτηκε. Συζητήσαμε. Ακόμα και δύο ώρες να μιλούσαμε όμως, δεν θα άλλαζα την απόφασή μου. Ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται, από αυτόν ξεκινάει η ομάδα. Τον έβλεπα να βάζει γκολ στο ένα παιχνίδι, στο επόμενο, σε τρίτο σερί, οπότε κατάλαβα ότι αυτός ο παίκτης πρέπει να παίζει».

Τα παιχνίδια που έρχονται με την Ιρλανδία εντός έδρας και τη Γαλλία εκτός: «Για αυτές τις ημέρες ας βγάλουμε τις φανέλες των ομάδων μας και ας φορέσουμε αυτήν της Εθνικής. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο με την Ιρλανδία και φυσικά τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα. Θέλουμε παραπάνω κόσμο. Γεμάτο γήπεδο».

Την προσέγγισή του για τα ματς: «Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε. Θα είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση για τον αγώνα με τη Γαλλία. Το παιχνίδι – κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι μία πρόκληση τα παιχνίδια με τη Γαλλία».

Τους παίκτες που τον έχουν εντυπωσιάσει: «Είμαι εντυπωσιασμένος με μερικούς γκολκίπερ. Θα θυμάμαι για πάντα τον περασμένο Ιούνιο και τον Διούδη. Και 20 χρόνια να περάσουν θα τον θυμάμαι! Ήθελα να δω και να γνωρίσω τον Τζολάκη. Μπορεί να είμαι σωστός ή λάθος αλλά τον είχα παρακολουθήσει. Ο Κωνσταντέλιας επίσης (για παίκτες που τον έχουν εντυπωσιάσει). Είναι μία μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη η εξέλιξή του. Είχε το μεγαλύτερο impact στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο το τι θέλουμε να κάνουμε με το πλάνο μας με τη Γαλλία. Καμία σχέση με τον Φορτούνη αυτό».

Advertisement

Τον Ανδρέα Ντόι: «Είχαμε μία λίστα με 33 – 34 και ήταν μέσα. Ήταν μέσα σε αυτούς. Μιλήσαμε και του εξήγησα την κατάσταση. Είναι εκεί όμως ως επιλογή. Να είμαστε ήρεμοι. Είδα 10 ματς του Ολυμπιακού φέτος και είδα διαφορετικά πρόσωπα στην άμυνα και είδα τον Ντόι με διαφορετικούς παίκτες μαζί».

Τα μαθήματα ελληνικών του: «Χρησιμοποίησα μία εφαρμογή και η πρώτη λέξη που μου έβγαλε ήταν νερό. Δεν ξέρω γιατί. Όταν βρέθηκα σε ένα μαγαζί και ξεκίνησε ένας διάλογος κατάλαβα καλύτερα. Στο αυτοκίνητο βάζω ελληνικό ράδιο και προσπαθώ να πιάνω λέξεις»!

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο περί αποτυχίας και αν θα είναι αποτυχία η μη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Δεν θα είναι αποτυχία αν δεν προκριθούμε στο Euro 2024. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση, μέσα από την προκριματική διαδικασία. Το τονίζω σε κάθε συζήτηση με τους παίκτες. Γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο παίζοντας με Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία. Όμως θα προσπαθήσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, υπάρχει και η διαδικασία του Μαρτίου από το Nations League».

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy