Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Η ΟΥΕΦΑ αποκλείει τις Ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς

Η απομόνωση των ρωσικών ομάδων ξεκίνησε ταυτόχρονα με την εισβολή στην Ουκρανία, με την εθνική ομάδα να χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ για το Κατάρ και τη Σπαρτάκ Μόσχας να αποκλείεται χωρίς να αγωνιστεί στη φάση των 16 του Europa League, όπου είχε κληρωθεί με τη Λειψία. Η προσφυγή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας στο CAS κατά του αποκλεισμού απορρίφθηκε, «φωτογραφίζοντας» εν πολλοίς την απόφαση της UEFA να παρατείνει τον αποκλεισμό και στην επόμενη περίοδο.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η FIFA, με απόφαση της οποίας έχασε η Ρωσία το δικαίωμα να αγωνιστεί στα πλέι οφ για το Π.Κ. του Κατάρ. Ο αποκλεισμός θα επεκταθεί και στο Nation League, με την εθνική της ομάδα να μηδενίζεται προκαταβολικά σε όλα τα παιχνίδια και να υποβιβάζεται στη Γ΄ κατηγορία. Η μπόρα παρέσυρε και τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της, η οποία δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Euro 2022, παρότι είχε προκριθεί. Τη θέση της θα πάρει η Πορτογαλία.

Η απόφαση κατακρημνίζει τις ρωσικές ομάδες στην ειδική βαθμολογία της UEFA τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, με την εθνική της να λαμβάνει μόλις 4.333 βαθμούς στο ευρωπαϊκό ranking, με βάση τη χαμηλότερη επίδοσή της την τελευταία πενταετία. Δίνει, επίσης, δύο εβδομάδες παραπάνω ξεκούραση στον (εν αναμονή πρωταθλητή) Ολυμπιακό, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον 2ο αντί για τον 1ο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να μην κατακτήσει το τρόπαιο εφέτος η Βιγιαρεάλ.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy