Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Και επίσημα εχθρός η Ρωσία-της Νατάσσας Γρατσάνη

Το να πάρεις θέση εμπράκτως υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς που βρίσκεται σε πόλεμο στέλνοντας αμυντικό εξοπλισμό σε μία χώρα που δεν είναι καν μέλος του ΝΑΤΟ θα το χαρακτηρίσω ευγενικά «ανόητο» ως και επικίνδυνο.

Advertisement

Τώρα αν ξαφνικά και εντελώς υποκριτικά για τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας, μας έπιασαν τα ανθρωπιστικά μας συναισθήματα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν είχαμε τέτοιου είδους συναισθήματα οφείλαμε να τα δείξουμε εξ αρχής παρέχοντας όλα τα εχέγγυα που και οι ίδιοι ζητούσαν ώστε να προστατευτούν αλλά και όταν ο Ουκρανός πρόεδρος προ καιρού «εξαφάνισε» δια νόμου πολλά εκατομμύρια Ρώσων που κατοικούσαν σε ουκρανικό έδαφος και έπαψαν να χαρακτηρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα οι Ρώσοι αλλά και οι Έλληνες ενώ αναγνώρισε μόνο τους τουρκογενείς Τατάρους.

Advertisement

Που ήταν η ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει και να υπερασπιστεί τους Έλληνες ομογενείς μας που είναι χιλιάδες στην Μαριούπολη?

Advertisement

Και επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαιτέρως λεπτό και άκρως επικίνδυνο πλέον και για μας, κακοδιαχειρίζονται εν μέσω νατοικοευρωπαϊκών πιέσεων , ένα θέμα που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

Και όχι δεν έστειλαν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ αμυντικό εξοπλισμό και αναγκαστήκαμε και εμείς να συμπράξουμε ως το «καλό παιδί» της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Το έπραξαν 15 χώρες από τις 27.

Advertisement

Που είναι αυτή η τόσο ανθρωπίστρια Ευρώπη και ο τόσο φιλεύσπλαχνος πρωθυπουργός όταν τα παιδιά στην Ελλάδα λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία? Όταν αυτοκτονούσαν άνθρωποι εν μέσω οικονομικής κρίσης στην οποία οι ίδιοι μας έφεραν? Όταν μόλις προ λίγων ημερών μία μανούλα 31 ετών κάηκε με τα 2 παιδιά της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι γιατί δεν είχαν με κάποιο άλλο τρόπο να ζεσταθούν? Όταν έφυγαν τόσοι νέοι Έλληνες επιστήμονες αφήνοντας την πατρίδα

Advertisement

Το ότι ένας πρωθυπουργός είναι δημοκρατικά εκλεγμένος από τον Ελληνικό Λαό δεν προεξοφλεί και την απόλυτη νομιμοποίηση του σε θέματα μείζονος στρατηγικής και στρατιωτικής σημασίας και αν προβαίνει σε τέτοιου είδους αποφάσεις οφείλει να εγγυηθεί στον Λαό του ότι είναι απολύτως προστατευμένος από τις συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει η χώρα του, σε περίπτωση που θέλει να εμπλακεί στρατιωτικά σε ζητήματα άλλων χωρών.

Εμείς τέτοιου είδους εγγυήσεις δεν έχουμε λάβει.

Advertisement

Την στιγμή που έχουμε ζήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να βγάζει το ένα διάγγελμα πίσω από το άλλο, να δίνει συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων σχετικά με την πανδημία και για θέματα δημόσιας υγείας, όφειλε πριν κάνει στόχο την χώρα σε όλους τους τομείς, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την κίνησή του να ταχθεί ανοιχτά κατά της Ρωσίας όταν και η δική μας χώρα βρίσκεται υπό συνεχόμενη τουρκική απειλή και ενώ το ΝΑΤΟ και ο κ. Στόλτεμπεργκ που καταδικάζει μετά βδεληγμίας τις ενέργειες της Ρωσίας επικαλούμενος το Διεθνές Δίκαιο, να πράξει το ίδιο και για εμάς.

Αντ’αυτού σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι σε μία χώρα-μέλος τους, ενώ κραυγάζουν εναντίον της Ρωσίας και της απαράδεκτης εισβολής της.

Advertisement

Όχι, δεν επικροτούμε εμπόλεμες καταστάσεις και αναθεωρητικές βλέψεις των εκάστοτε ισχυρών.

Advertisement

Από τον να μην τις επικροτείς όμως μέχρι να δηλώνεις ανοιχτά θέση κατά του ενός ή του άλλου και μάλιστα στρατιωτική θέση, γιατί πολιτική θέση οφείλεις να πάρεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστήσεις και την δική σου χώρα «εμπόλεμη ζώνη» είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.

Με τι αντάλλαγμα γινόμαστε πρωταγωνιστές σε αυτόν τον πόλεμο?

Advertisement

Τώρα για το αν ο Ερντογάν πάθει Πούτιν δεν το ξέρω αν και η ερώτηση μου φαίνεται εντελώς βλακώδης μετά τα όσα ειδεχθή έχουμε υποστεί ως λαός από τους συμμάχους μας στην Ευρώπης και στο ΝΑΤΟ, αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει είναι για το αν ο κ. Μητσοτάκης πάθει «Ζελένσκι», μένοντας μόνος του και βάζοντας ως ασπίδα έναν ολόκληρο λαό όπως πράττει ο Ουκρανός Πρόεδρος. 

Θα μας επιστραφούν τα όσα αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση και να είμαστε σίγουροι ότι θα μας επιστραφούν και με τόκο.

Advertisement

Και οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο με όπλα. Σε πόλεμο και υποδούλωση μπορεί να σε φτάσει  και μία υπογραφή. Απλά, πολιτισμένα και ευρωπαϊκά.

Advertisement

Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια από τους «φίλους-συμμάχους μας».

Advertisement

Generated by Feedzy