Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλαρινογαμπροί με νύφες μαλαματένιες και η κομματική καμαρίλα

Βαίνομεν προς εκλογάς.

Advertisement

   Ο Αβραάμ Λίνκολν (Abraham Lincoln) έλεγε στα 1860  “η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα καθότι με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου ενώ με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών και το δικό σου.”

  Είναι πράγματι έτσι‼ Η ψήφος είναι η μόνη δύναμη του πολίτη την οποία έχει το δικαίωμα κατά κανόνα να τη χρησιμοποιήσει κάθε τέσσερα χρόνια όταν γίνονται εκλογές.

Advertisement

Κατά συνέπεια ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος μια φορά στα τέσσερα χρόνια να εκλέξει τους κυβερνήτες-δυνάστες- του.

  Από την άλλη πλευρά το πλαίσιο της ανεξέλεγκτης κομματοκρατίας με το προσαρμοσμένο και προσκολλημένο σ’ αυτό σύστημα των κάθε είδους ΜΜΕ προσπαθεί παντοιοτρόπως να πάρει την ψήφο των πολιτών.

Advertisement

Τα κομματικά «μαμούνια» συνωστίζονται στα γραφεία του κόμματος, ζυμώνουν τους βουλευτές και αξιωματούχους που συναντούν εκεί και προετοιμάζουν το έδαφος, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποια θέση μόλις έλθει η ώρα. 

Advertisement

Κοντολογίς και κατά τη γνωστή Ελληνική ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο “ διά στόματος Μαυρογιαλούρου “να τους τουμπάρει τους ξεροκέφαλους χωριαταραίους”. 

Κάπως έτσι και σήμερα, με ένα πιο εκσυγχρονισμένο μοτίβο, οι κάθε λογής πολιτευάμενοι προσπαθούν να πάρουν την ψήφο των πολιτών, οι οποίοι στις εκλογές μετατρέπονται σε ψηφοφόροι- δηλαδή φέρουν με την έννοια του κατέχουν ψήφους- πολλά και διάφορα, αλλά όχι συγκεκριμένα. Μια καλά ενορχηστρωμένη ασάφεια διακρίνει το λόγο τους για ενδεχόμενες πολλές ερμηνείες.

Advertisement

Έτσι βλέπουμε τους πολιτευάμενους, συνοδευόμενοι από την καμαρίλα της κομματαρχίας, ως άλλους κλαρινογαμπρούς και λαμπογιάννηδες και νύφες μαλαματένιες να πάνε από χωριό σε χωριό, σε πανηγύρια και σε γιορτές και να χρησιμοποιούν κάθε είδους επικοινωνιακό μέσο με βασικό στόχο την ψήφο των ψηφο-φόρων. 

  Συμπολίτες μου η  προεκλογική περίοδος δείχνει περίτρανα την αξία που έχετε  καθότι είστε ψηφο-φόροι και οι πολιτικοί, σας έχουν τώρα και μόνο τώρα ανάγκη. Σκεφθείτε το μέλλον των παιδιών σας και το δικό σας παρόν και προσέξτε μη σας τουμπάρουν οι κλαρινογαμπροί και οι λαμπογιάννηδες.

Advertisement

Να έχετε ακόμα κατά νου σας ότι δεν επιλέγουμε ανάμεσα από τους καλούς τον καλύτερο αλλά από τους κακούς το λιγότερο κακό.

Advertisement

Σκεφθείτε ποιοι από όλους ήταν και θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τη φτωχολογιά, τον εργαζόμενο και το μη προνομιούχο συμπολίτη σας και πράξτε ανάλογα… μην κάνετε το λάθος‼ ……… γιατί μετά  θα περιμένετε άλλες 1460 μέρες δηλαδή τέσσερα χρόνια.     

Παν ο εξ Αιθήκων ο ορεινός

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy