Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρανίου τόποι Τσερνίχιβ, Χάρκοβο, Χερσώνα, Σούμι – Νέες εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Νέες δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν γι’ άλλη μία φορά τη φρίκη από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μεγάλες καταστροφές, φωτιές και καπνοί στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο, τη Χερσώνα, το Σούμι.

Οι εικόνες, που ελήφθησαν από την αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας «Maxar Technologies», δείχνουν την κόλαση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μπαίνει στην 22η ημέρα (17.03.2022).

Σπίτια καίγονται σε μία γειτονιά του Τσερνίχιβ, ενώ σε άλλη εικόνα φαίνεται ένα κατεστραμμένο Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο. Κρατήρες από οβίδες πυροβολικού χάσκουν δίπλα σε μία κατοικημένη περιοχή στο Χάρκοβο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον δορυφόρο της Maxar: 

Advertisement

Άλλες δορυφορικές φωτογραφίες της «Maxar Technologies» (βλ. πάνω) δείχνουν κατεστραμμένα ρωσικά ελικόπτερα, καθώς και ρωσικές χερσαίες δυνάμεις σε ανάπτυξη στο αεροδρόμιο της Χερσώνας.

Τσερνίχιβ: 13 οι άμαχοι που βρήκαν φρικτό θάνατο από ρωσική επίθεση, ενώ περίμεναν να πάρουν ψωμί – Σκληρές εικόνες

Ο αριθμός των αμάχων που έχασαν το πρωί της Τετάρτης (16.03.2022) τη ζωή τους από ρωσικά πυρά, περιμένοντας στην ουρά έξω από κατάστημα για να αγοράσουν ψωμί, στο Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, ανήλθε πλέον σε 13. Την είδηση για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων έκανε γνωστή ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο Βολοντίμιρ Νιντζέλσκι με ανάρτησή του στο Facebook.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες», ανέφερε.

#Putin spricht von einer Spezialaktion in der #Ukraine, die sich nicht gegen Zivilisten richte. Eine Drohne filmte allerdings wenige Kilometer westlich von Kiew, wie ein Zivilist von offenbar russischen Soldaten erschossen wird. #ZDFfrontal exklusiv, mehr zum Krieg 21.15 Uhr @ZDF pic.twitter.com/1FDdD7v9Ww

— frontal (@ZDFfrontal) March 15, 2022

Advertisement

 

#Ukraine Unimaginable. In Chernihiv, 10 people waiting in line for bread were shot dead.

Ukrainian Suspilne reported that it happened this morning in one of the sleeping areas of the city. pic.twitter.com/ikoQCu3UTd

— Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) March 16, 2022

 

Advertisement

Από την πλευρά του το αρχηγείο της αστυνομίας του Τσερνίχιβ ανακοινώθηκε ότι διεξάγεται έρευνα και συλλέγεται υλικό από τον τόπο αυτού του «εγκλήματος πολέμου», συμπληρώνοντας ότι αστυνομικοί μετέφεραν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο.

To άρθρο Κρανίου τόποι Τσερνίχιβ, Χάρκοβο, Χερσώνα, Σούμι – Νέες εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy