Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μαγική βραδιά και νίκη Ολυμπιακού 2-4 επί της Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Άστον Βίλα και έκανε το πρώτο βήμα για την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference LeagueΟ Μεντιλίμπαρ ήξερε ότι η ομάδα του θα έχει χώρο διαθέσιμο και τον εκμεταλλεύθηκε στο 100%, με μια υποδειγματική τακτική προσέγγιση, με το αμυντικό πλάνο να κλειδώνει όλα τα ατού της Βίλα. Όλα αυτά έφεραν ένα προβάδισμα δύο τερμάτων σε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο που σπιλώθηκε μονάχα στις καθυστερήσεις, ενώ στην επανάληψη οι Πειραιώτες άντεξαν στην αγγλική αντεπίθεση και καθάρισαν τη νίκη με δύο ακόμη γκολ. Τα 30 γκολ έφτασε φέτος ο Ελ Κααμπί, με το πρώτο χατ τρικ για παίκτη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μετά από 11 χρόνια, ενώ 11 είναι και τα γκολ του Μαροκινού στην Ευρώπη φέτος, επίδοση ρεκόρ για την ερυθρόλευκη ιστορία. Μυθική εμφάνιση και από Ποντένσε, Τσικίνιο, Φορτούνη και Έσε, ως… σωματοφύλακες του Μαροκινού σέντερ φορ.Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ στο 17′ και να κάνει το 2-0 στο 29′. Οι Βίλανς απάντησαν, με τον Γουότκινς να μειώνει στο 45+1′. Ο Ντιαμπί έφερε ισορροπία στο 52′. Ωστόσο, οι Πειραιώτες έδειξαν τεράστια αποθέματα και μέταλλο. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το χατ-τρικ με πέναλτι στο 56′, με τον Έσε στο 67ο λεπτό να βάζει το τέταρτο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Στο 84′ ο Ντόουγκλας Λουίζ έχασε πέναλτι και οι ερυθρόλευκοι πήραν το πολύ σημαντικό προβάδισμα.Η ρεβάνς στο κατάμεστο Καραϊσκάκης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:00, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν κάνει ήδη το sold out.

Ο Ολυμπιακός προστάτευσε το προβάδισμά του, δεν άφηνε την Άστον Βίλα να γίνει απειλητική μπροστά στην εστία του Κρητικού τερματοφύλακα. Μάλιστα, στο 90+3′ ο Φορτούνης έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των ερυθρόλευκων να πανηγυρίζουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Όμως, άπαντες στον ερυθρόλευκο οργανισμό συγκεντρώνονται στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης. Το πρώτο βήμα έγινε και σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει το έργο του και να γράψει ιστορία, με πρόκριση στον τελικό του Conference League.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85′ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Ντιαμπί (85′ Ιροεγκμπουνάμ), Γουότκινς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Όρτα), Ελ Κααμπί.

Advertisement

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4 (45+1′ Γουότκινς, 52′ Ντιαμπί / 17′, 29′, 56′ πέν. Ελ Κααμπί, 67′ Έσε)
Φιορεντίνα – Μπριζ 3-2 (5′ Σοτίλ, 37′ Μπελότι, 90+1′ Ενζολά / 17′ πέν. Βάνακεν, 63′ Τιάγκο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

09/05 22:00 Ολυμπιακός – Άστον Βίλα
09/05 22:00 Μπριζ – Φιορεντίνα

Advertisement

Generated by Feedzy