Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο ΑΣ Μετέωρα πρωταθλητής της Α’ Ερασιτεχνικής

 

Τον τίτλο του πρωταθλήματος  της Α’ Ερασιτεχνικής για την περίοδο  2023-24 κατέκτησε ο ιστορικός και πολυτροπαιούχος του τοπικού ποδοσφαίρου ΑΣ Μετέωρα. Πιάνοντας ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο από το 51ο μέχρι το 61ο λεπτό η ομάδα της Καλαμπάκας καθάρισε στην επανάληψη και   σχετικά εύκολα τον τελικό (που έγινε το απόγευμα της Μ. Τρίτης στο γήπεδο Φήκης),  χάρη στα γκολ των Καραμούζη Θοδ Φορτούνη και Καλτσά.

 

Στο 8΄  τα Μετέωρα είχαν ένα γρήγορο άνοιγμα από αριστερά, με τον Σινάνη να βρίσκει θέση για σουτ, αλλά να αστοχεί στέλνοντας  την μπάλα άουτ.Λίγο αργότερα, σε ανάπτυξη  των Νεοχωριτών, Τσιουφης Παπαδόπουλος συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να ψάχνει πάσα, αντί για τελική προς την εστία, δίνοντας ευκαιρία να αποκρούσουν οι αμυντικοί.

Advertisement

Στο 16ο  ο Ψαθογιαννάκης  πλαγιοκόπησε από αριστερά , έστρωσε στον Μαρούδα  όμως αυτός αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ

To ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ, όμως λίγο μετά  μετά την έναρξη του Β’  μέρους ,στο 51’  από κόρνερ του Ψαθογιαννάκη,  ο Καραμούζης βρήκε την μπάλα στη μικρή περιοχή και την έσπρωξε στα δίχτυα βάζοντας μπροστά τα Μετέωρα.  Από κόρνερ του Ψαθογιαννάκη και πάλι στο 57΄ ήρθε χέρι του Μυλερού στην περιοχή και πέναλτι για τους Καλαμπακιώτες που αξιοποίησε ο  Θοδωρος Φορτούνης πετυχαίνοντας το 2-0 για την ομάδα του

Οι Καλαμπακιώτες ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση τίτλος στο 61’ , όταν από φάουλ (του Ψαθογιαννάκη και πάλι)  και κεφαλιά πάσα του Μαρούδα από την μικρή περιοχή  , ο Καλτσάς πήρε την δεύτερη και πέτυχε το 3-0.

Το Νεοχώρι όταν όλα είχαν κριθεί έχασε την καλύτερη του στιγμή στο 90 και τότε από σέντρα  του Γούλα και κεφαλιά του Παπαδόπουλου  που απέκρουσε ο Γκουλιώνης. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή πέτσα έφερε τους πανηγυρισμούς παικτών και φίλων των Μετέωρων που δέχτηκαν συγχαρητήρια και από τους ηττημένους.

Τα Μετέωρα θα συμμετάσχουν στα μπαράζ ανόδου συμμετέχοντας στο 4ο όμιλο.

Advertisement

 

 

 

Η φωτο  του stagonews  από τον τελικό στη Φήκη

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy