Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Πέθανε ο βετεράνος του ΟΣΦΠ Ν. Γιούτσος

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας από τους σημαντικότερους επιθετικούς που έχουν φορέσει και τιμήσει την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Νίκος Γιούτσος.

Η τελευταία του παρουσία στο “Καραϊσκάκης” ήταν στον πρόσφατο αγώνα με την Φράιμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Europa League, με την τεράστια αυτή μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου να νοσηλεύεται τις τελευταίες 20 ημέρες στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου “Μετροπόλιταν” και να φεύγει τελικά από κοντά μας την Τρίτη, έχοντας διασωληνωθεί από την Κυριακή.

Η δεινότητά του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στιλ που τον χαρακτήριζε είχε ως αποτέλεσμα να βγει η θρυλική φράση “Έμπαινε Γιούτσο”, που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των ερυθρολεύκων και έχει παραμείνει ζωντανή στις μνήμες όλων ως σήμερα, με τον Γιούτσο να φεύγει από τον Ολυμπιακό το 1974 και να κλείνει την καριέρα του στον συμπολίτη Εθνικό το 1976.

Πέρα από τα σπουδαία κατορθώματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Γιούτσος τίμησε και εκείνη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας, αφού φόρεσε 15 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο (1965-1970) και σκόραρε 6 φορές.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy