Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έχουμε επαρκή στοιχεία για την σφαγή στην Μπούτσα» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Μετά τις τραγικές εικόνες που καταγράφηκαν στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα, εικόνες που οδήγησαν τη Δύση στην ενεργοποίηση νέου πακέτου κυρώσωεν κατά της Ρωσίας, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας και επικεφαλής διπλωματικός σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ιγκόρ Ζόφκα, τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη «σφαγή» αμάχων, παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς που κάνουν λόγο για ψευδή στοιχεία.

Ο Ιγκόρ Ζόφκα εστίασε στις περιοχές που στοχεύει το Κρεμλίνο, κάνοντας ειδική αναφορά στα ανατολικά της Ουκρανίας που πλήττονται στη δεύτερη αυτή φάση του πολέμου.

Ξεκαθάρισε ότι η αντίσταση συνεχίζεται στη Μαριούπολη και άφησε να εννοηθεί ότι οι Ρώσοι δεν έχουν επιτύχει τους στόχους τους. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η πλευρά Ζελένσκι παραμένει ανοιχτή σε διπλωματική λύση.

Όπως ανέφερε ο Ουκρανός σύμβουλος στον ΣΚΑΙ, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται μετά την αποτυχία τους να κατακτήσουν το Κίεβο και τα βόρεια της χώρας, συγκεντρώνοντας τώρα τον στρατό τους στην περιοχή του Ντονμπάς και γύρω από το Χάρκοβο.

Advertisement

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έχουμε επαρκή στοιχεία για την σφαγή στην Μπούτσα» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy