Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Χρήστος Ζαραμπούκας :Αξίζουμε ένα καλύτερο και ποιοτικό αύριο!

Οι σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου μέσα από συζητήσεις και προτάσσεις είναι εκείνες οι οποίες θα αποτελέσουν τα θεμέλια, ώστε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά το «εμείς» την επόμενη μέρα» Ζητάω να μου δώσετε την δυνατότητα μαζί με τους ανθρώπους του συνδυασμού και του δημάρχους μας, Νίκο Σακκά να αντιδράσουμε, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας δίνονται χωρίς να χάσουμε ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό.

Είμαι εδώ για να προτείνω να δημιουργήσω, να διεκδικήσω τις θέσεις μου και τις απόψεις μου για τον δήμο Τρικκαίων όπου ενδεικτικά αναφέρω :

Να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Να στηρίξουμε ουσιαστικά αυτούς που πλήττονται περισσότερο μετά μάλιστα και από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου
Να καταστήσουμε τον δήμο μας έναν σύγχρονο οργανισμό που παράγει αποτελέσματα. Ακούμε τους δημότες κάνουμε διάλογο, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του δήμου
μας, βάζουμε ως προτεραιότητα το τρίπτυχο καθαριότητα, τάξη, αισθητική, με νέες καινοτόμες ιδέες και με καθαρότητα στις αποφάσεις.
Θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται πλήρως με ψηφιακή πιστοποίηση και παραχώρηση ηλεκτρονικής υπογραφής σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Αυτές είναι καθημερινές πρακτικές σε δεκάδες δήμους σε
όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να τις εφαρμόσουμε κι εμείς.
Να ελαχιστοποιήσουμε την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία . 
Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Πρέπει να είναι καθαρό, αλλά πρέπει και να το χαιρόμαστε, να ζούμε μέσα σε αυτό ως κανονικοί άνθρωποι. Η αειφόρος ανάπτυξη πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μας, χωρίς να ξοδεύει το κεφάλαιο των μελλοντικών γενεών.

Καλύτερη «Καθημερινότητα» για την διαχείριση των απορριμμάτων. Σωστός προγραμματισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Να δώσουμε προτεραιότητα στην συμμετοχή μας στην ανάπτυξης του εθνικού προγράμματος ανακύκλωσης.

Advertisement

Καθημερινότητα Άμεση ανταπόκριση σε τεχνικά ζητήματα εκτός σπιτιού και επαγγελματικής στέγης με γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε Δρόμους ,φρεάτια ,βλάστηση και ότι άλλο προκύπτει που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα στην διαβίωση μας .

Να  προτείνουμε καλύτερες λύσεις για την χωροταξία, την πολεοδόμηση και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν δήμο που θα γίνει πόλος έλξης για όλους: για εμάς, τα παιδιά μας και για κάθε άνθρωπο.

Ειδική μέριμνα για την τρίτη ηλικία. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και να κάνουμε πιο εύκολη και ποιοτική την ζωή τους. Να τους επιτρέψουμε να ζουν μια ανεξάρτητη ζωή μέσα στην δική τους κοινότητα, να μην αποκλείονται και αποκόπτονται από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Σοβαρή αντιμετώπιση στην επιχειρηματικότητα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του δήμου με την στήριξη των επαγγελματικών μονάδων αλλά και στην ανεργία υπήρχαν και υπάρχουν πολλά επιδοτούμενα προγράμματα, όπως για παράδειγμα αυτό που αφορά την δημιουργία του “open mall” και πολλές καινοτόμες ιδέες που πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα, ώστε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε τελικά κίνητρα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους, έχοντας ενεργό ρόλο στα δρώμενα.

Να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για τον τουρισμό και την αγροδιατροφή. Ο δήμος μας έχει δύο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης, την πεδινή και την ημιορεινή ζώνη. Στην πεδινή ζώνη τα τελευταία χρόνια έχουμε τουριστική ανάπτυξη, κυρίως με τον Μύλο των Ξωτικών και χρειαζόμαστε να γίνει το
ίδιο και στην ημιορεινή ζώνη αυτής της υπαίθρου να δώσουμε σημασία στην καθημερινότητα του γεωργού και κτηνοτρόφου στα χωριά του δήμου μας.

Advertisement

Να αναδείξουμε ότι μπορούμε ,σημεία «αξιοθέατα» που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες , . Αν καταφέρουμε να «παντρέψουμε» αυτά τα δύο στοιχεία, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Υπάρχει μεγάλο πεδίο επιχειρηματικότητας στις μονάδες παραγωγής του δημου μας με την προώθηση των δικών μας προϊόντων στις μεγάλες αγορές ώστε να οδηγηθούμε σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης . Ο αγροτουρισμός έχει μεγάλες προοπτικές αρκεί να υπάρχει σχέδιο και να γίνουν μεθοδικά βήματα.

Η συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων με τους τοπικούς συλλόγους θα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα . 
 Να αλλάξουμε την νοοτροπία μας με σκοπό να δημιουργήσουμε 
συνεταιρισμούς πχ σε ελαιοπαραγωγούς , σε παραγωγούς προϊόντων ακόμα και της λαϊκής αγοράς , να εκμεταλλευτούμε τις καινοτόμες ιδέες, την σύγχρονη τεχνολογία και τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας.

Με το επιτυχημένο μοντέλο
που εφάρμοσε στην επαγγελματική του πορεία το Επιμελητήριο ,το ίδιο θα πρότεινα να πορευτεί και η αυτοδιοίκηση. Η εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών είναι άλλωστε συνήθης διαδικασία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να φέρει σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής, αλλά και ποιοτική και ποσοτική βελτίωση με όφελος για το εισόδημά μας αλλά και το περιβάλλον.

Είναι οι σκέψεις μου οι δεσμεύσεις μου απέναντί σας. Με ανοιχτές συνεργασίες, συμμετοχή, καθαρό λόγο, διαφάνεια, αξιοκρατία, ξεκάθαρους στόχους και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό να ξανά σχεδιάζουμε και να τολμάμε με προσεχτικά βήματα, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Μακριά από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και τοπικισμούς. Μοναδικός μας στόχος η δημιουργία ενός ακόμη πιο σύγχρονου δήμου που θα μας κάνει όλους περήφανους.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy