Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Χτύπησε κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για το Νίκο Παππά: «Θα τον διαγράψει ο κ. Τσίπρας;» – «Κανονικά ο κ. Παππάς στα ψηφοδέλτια» απαντά η Τσαπανίδου

Σφοδρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή την ενοχή του Νίκου Παππά που αποφάσισε το δικαστήριο και την ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή που του επέβαλλε για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο ίδιος ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως σχολίασε την δίκη του ως «πολιτική» και συνεχίζει ότι αυτό «έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”».

«Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική.

Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”. Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξή μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι».

«Αλλά για αυτό δεν θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Advertisement

Όπως με NOVARTIS και SIEMENS

Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλλά για αυτό δεν θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. pic.twitter.com/sEGkK0F0zV

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) February 24, 2023

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι δειλός, δεν τόλμησε να διώξει εμένα»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για την επιβολή ποινής φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Advertisement

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνεχίζει: «Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».

Και καταλήγει: «Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία.

Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Οικονόμου για Τσίπρα: Τον έχει καταλάβει πανικός μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Advertisement

Πιο αναλυτικά:

«Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα.

Ο κ. Παππάς δικάστηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από τους φυσικούς του δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη κι όχι από τη Βουλή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα και στην κείμενη νομοθεσία.

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς «κρατάει» δυνατά τον κ. Τσίπρα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό».

Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα.

Advertisement

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) February 24, 2023

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς «κρατάει» δυνατά τον κ. Τσίπρα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό.

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) February 24, 2023

«Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Παππά ο κ. Τσίπρας;»

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έγραψε:

Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

Advertisement

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.
Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:

Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;

Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;

Advertisement

Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσιπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα.

Τσαπανίδου: «Ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στο ethnos.gr ανέφερε ότι «ο Νίκος Παππάς διώκεται για μια υπόθεση η οποία έβαλε χρήματα στα δημόσια ταμεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνει ότι ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την σημερινή απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, και υποστηρίζει ότι η περίπτωσή του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν της Σοφίας Νικολάου καθώς «ο κ. Παππάς έβαλε λεφτά στα κρατικά ταμεία ενώ η κυρία Νικολάου έβλαψε το δημόσιο».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε»

Η Χαριλάου Τρικούπη μέσω του εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Μάντζου στην ανακοίνωσή της έθεσε το ερώτημα «τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά:

Advertisement

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητήσαμε εξαρχής να τηρηθούν απόλυτα όροι διαφάνειας και νομιμότητας σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Αντιθέτως, η τότε Κυβέρνηση με την αντισυνταγματική διαδικασία, που ακολούθησε, επέλεξε τα παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες.

Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Το ειδικό δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, και τον φίλα προσκείμενο στην τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρηματία, Χ. Καλογρίτσα, για παρεμβάσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.  

Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε.

Αναρωτιόμαστε:

Advertisement

Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μιας και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές;

Ή θα παραδεχτεί και σήμερα «ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»;

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίθετη της λογικής και της αλήθειας η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα πήρε επίσημα θέση λέγοντας πως: «Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια».

«Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα. Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;», τονίζει το κόμμα και επισημαίνει:

Advertisement

«Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς, πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι  δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Δείτε επίσης: Γαϊτάνης: «Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα πεπραγμένα του κ. Παππά»

Advertisement







Advertisement

Generated by Feedzy