Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάπαυση πυρός για να ανοιχτούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ανακοίνωσε η Μόσχα – Ποιες πόλεις αφορά

Κατάπαυση του πυρός σε συγκεκριμένες περιοχές όπου μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η κατάπαυση του πυρός τίθεται σε ισχύ στις 09:00 το πρωί ώρα Ελλάδας και Ουκρανίας για διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων σε Κίεβο, Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη.

«Ανακοινώνουμε κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου» ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο, αλλά και από τις πόλεις, Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα (07.03.2022), είχε γίνει γνωστό ότι οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής στη νότια πόλη Μικολάγιφ.

Advertisement

Την ίδια στιγμή, Ρωσία και Ουκρανία φέρονται, τουλάχιστον, διατεθειμένες να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, καθώς ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος των συνομιλιών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ρώσος διπλωμάτης Μιχαΐλο Ποντολιάκ ανέφερε ότι στις συνομιλίες της Δευτέρας (07.03.2022) επιτεύχθηκε «μικρή πρόοδος» όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή για την απομάκρυνση των αμάχων. Δεν υπήρξε, όμως, κάποια συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την ευρύτερη κατάσταση.

Ωστόσο ο έτερος Ρώσος διαπραγματευτής, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών. Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση το επόμενο βήμα (σ.σ. των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι.

Γεγονός είναι πάντως ότι μετά τη λήξη των συνομιλιών μεταξύ των διαπραγματευτών Ρωσίας και Ουκρανίας εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί στα μέτωπα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Advertisement

«Περισσότεροι άμαχοι σκοτώνονται και τραυματίζονται… και ο Πούτιν έχει ακόμα επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, καλώντας τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

To άρθρο Κατάπαυση πυρός για να ανοιχτούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ανακοίνωσε η Μόσχα – Ποιες πόλεις αφορά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy